Вести

ВУЧЕВИЋ: "ЈУМКО" ЗНАЧАЈАН ЗА ЧИТАВУ ДРЖАВУ

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић посетио је данас компанију „Јумко“ у Врању где је са генералним директором Браниславом Трајковићем разговарао о пословању те фабрике и плановима за будућу сарадњу са Министарством одбране и Војском Србије.

Вучевић је, после обиласка погона у којима се производе војне униформе и балистичка опрема, те састанка са руководством компаније, оценио да је „Јумко“ један од најзначајнијих привредних субјеката, не само за Врање и Пчињски округ, него за целу државу Србију. Он је истакао да ће Влада и Министарство одбране посветити посебну пажњу сарадњи са „Јумком“ и куповини свега онога што се производи у његовим погонима, јер је то, како је истакао, подстицај развоју Врања и целог Пчињског округа.

Обилазећи компанију, њене целине, одређене погоне заједно са руководством, али и запосленима у компанији сам видео да „Јумко“ ради и на даљој модернизацији, на даљим бољим, функционалнијим, атрактивнијим производима. Оно што је интерес и Војске Србије и Министарства одбране, али и других сегмената у оквиру државе, говорим пре свега о Министарству унутрашњих послова, Царини, Пошти, је да се купује, да се набавља у овој компанији. Куповина те опреме и производа који су део палете производа или понуде „Јумко“ компаније јесте и подстицај или подршка јачању и Врања и Пчињског округа, односно југа Србије, што је стратешки интерес и стратешко опредељење државе Србије, изјавио је Вучевић.

Према његовим речима, Влада Републике Србије заједно са председником Републике учиниће све да југ наше државе, Врање као центар и округа и овог региона и даље економски јача.

Да нам народ овде остане, да имамо и нове путеве, да имамо нове фабрике, да имамо брзу пругу и до Врања и према комшијама из Северне Македоније, да „Јумко“ има и нове погоне и нову опрему и нове производе и више посла. И то је до нас. Од нас зависи да ли ћемо бити успешни, довољно посвећени и, рекао бих, храбри да то урадимо. Веома сам задовољан оним што сам видео у компанији „Јумко“ и верујем да ће Војска Србије и Министарство одбране бити и даље добар купац, наручилац посла и производа које праве вредне раднице и радници ове компаније, нагласио је Вучевић.

 

Извор: Танјуг