Вести

Весић: Викенд показао да је Београд био у праву када је био против нових рестрикција

Све што се догодило за викенд само је потврдило да сам био у праву када сам говорио да нове рестрикције неће дати резултате када је у питању заштита грађана од вируса корона, рекао је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

Према његовим речима, у тржним центрима и ресторанима било је више људи на истом простору у краћем временском периоду, а примећено је да је одржано веома много приватних окупљања јер су људи који нису могли да буду на јавним местима прешли у станове. 

"За викенд је Комунална милиција растурила више десетина журки и окупљања. Чињеница да су они који организују журке наставили то да раде, иако је скраћено радно време, показала је да њих не интересује да ли ресторани раде до 14, 20 или 22 сата. Они ће свакако кршити мере надајући се да неће бити ухапшени. Тако да смо скраћивањем радног времена казнили обичне људе који поштују све епидемиолошке мере, као и ресторане који раде по свим правилима. Они који крше мере наставили су да раде то исто јер њих радно време не интересује. Видим да је организатор журке на Сајмишту добио три месеца затвора. Ухапшени су организатори журке на Ташмајдану. Они треба да буду кажњени, а не обични грађани, угоститељи, фризери и сви други који поштују све мере", објаснио је Весић.

Заменик градоначелника је рекао да он лично и Београд очекују да привреда настави да ради већ од данас до 20 часова, како је било до викенда, те да се радно време продужи.

"Увек ћу понављати да трајање радног времена не утиче на број заражених, већ да ли се мере поштују или не. И, наравно, вакцинација и ревакцинација. У Београду је већ вакцинисано скоро 20 одсто, а ревакцинисано преко 10 одсто пунолетног становништва, односно више од 275 хиљада грађанки и грађана. Посебно сам срећан јер je у популацији „75 плус” вакцинисано скоро 43 одсто људи, док је у популацији „65 плус” вакцинисано скоро 45 одсто грађанки и грађана. Наставимо ли овим темпом, брзо ћемо доћи у ситуацију да се Београд врати нормалном животу, као пре короне. Сви то јако желимо и зато сам посвећен том циљу", рекао је Весић.

 
 
 
 
Извор: Беоинфо