Вести

ВЕСИЋ УРУЧИО АУТОМОБИЛЕ ИНСПЕКТОРИМА РЕСОРНОГ МИНИСТАРСТВА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије Горан Весић уручио је данас у Макишу 25 кључева аутомобила марке "Шкода" инспекторима ресорног министарства. 

"Ово је велики дан за инспекцију, али је само почетак онога што ћемо радити, како би инспектори саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре који су сваки дан на терену и за које не постоји радно време, могли несметано да наставе свој рад како треба и како би их било много више", рекао је Весић. 

Весић је навео да у ресорном министарству нема довољно инспектора, прецизирајући да их је тренутно 67 који раде у осам инспекција. 

"Немамо довољно инспектора за читаву Србију и то је проблем са којим сам се суочио од кад сам постао министар", рекао је Весић и нагласио да је његов циљ да број инспектора у министарству до краја ове године буде 115 односно скоро дуплиран. 

Весић је најавио и да ће инспектори у наредном периоду добити нове униформе које ће бити прилагођене пословима који раде. 

Весић је нагласио и да ће покушати да заједно са Министарством финансија нађе начин да инспектори добију не само боље услове рада, већ и веће плате, као и да им се призна радно време. 

На тај начин ће, како Весић додаје, инспекција постати атрактивнија, имати више људи и свој посао обављати потпуно независно. 

Весић је подсетио и да је када је дошао на чело Министарства затекао веома лошу ситуацију када је у питању опремљеност инспектора. 

"Имали су 27 аутомобила од којих је 15 прешло преко 400.000 километара и практично су били неупотребљиви", навео је Весић.

 

 

 

Извор:Танјуг