Вести

ВЕСИЋ: У БЕОГРАДУ СЕ НАЛАЗИ ВИШЕ ОД 200 КРАНОВА

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да се у Београду, у овом тренутку, налази више од 200 кранова на више од 2.000 активних градилишта, те да живимо у времену "великог преображаја нашег града" и његове нове изградње.

Весић је рекао да је Град, закључно са 31. августом, издао грађевинских дозвола за више од 600.000 квадрата, што значи да ће Град до краја године, трећу годину заредом, издати дозволе за преко милион квадрата.

"Не треба да будете стручњак да видите грађевински бум у нашем граду, јер је довољно само да подигнете главу и видите кранове на сваком кораку", рекао је Весић.

У истом периоду ове године, издато је и скоро 800 локацијских услова, што значи да ће се тренд изградње наставити, јер сваки инвеститор који добије локацијске услове затражи грађевинску дозволу и почне да гради, појаснио је Весић.

Такође, у истом периоду ове године је издато за око 30 одсто више локацијских услова него у исто време лане, рекао је Весић и додаје да то говори да ће грађевински "бум" бити настављен и следеће године.

"Чињеницу да се оволико гради потврђује и податак да је Град у првих осам месеци ове године од пореза на имовину наплатио 1,9 милијарди динара више него у истом периоду прошле године. Тако се стопе пореза на имовину, као и зоне, нису мењале протеклих година, овај раст прихода је последица нове изградње", подвукао је Весић.

Весић је рекао да је, као особа која је скоро шест година, прво као градски менаџер, а сада као заменик градоначелника, задужена за економију града презадовољан развојем града.

"Данас је у Београду стопа незапослености испод 10 одсто, а пре пет година је била 24 одсто, док је просечна плата 576 евра док је пре била око 460 евра. Београд се гради и развија и то се види на сваком кораку, јер се не граде само станови и пословне зграде већ се уређују јавни простори као што су тргови, улице, фасаде..." рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи