Вести

ВЕСИЋ: СТАБИЛНА ОДБОРНИЧКА ВЕЋИНА У БЕОГРАДУ ЗА ВОЂЕЊЕ ГРАДА

Члан председништва Српске напредне странке и заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да Српска напредна странка заједно са својим коалиционим партнерима има већину од 56 мандата и да формирање власти није упитно, као и да се чека да Градска изборна комисија усвоји одлуку о додели мандата.

"Градска изборна комисија је 9. маја усвојила коначне резултате. Уколико не буде било жалби у року од 72 сата, стећи ће се услови да Градска изборна комисија усвоји одлуку о додели мандата. Када се усвоји одлука о додели мандата, тада почињу да теку рокови. У складу са законом, Београд би у року од 60 дана требало да добије све органе с обзиром да су избори завршени", рекао је Весић.

Весић је рекао да ће власт у Београду бити формирана и да ће сви пројекти који су започети наставити са својим радом.

Весић је напоменуо да је изборна листа Српске напредне странке освојила 48 мандата, док је изборна листа коалиције око Драгана Ђиласа освојила 26 мандата, 13 мандата је узела листа "Не давимо Београд", 8 мандата припало је "Социјалистичкој партији Србије", 7 мандата коалицији "Нада" и по 4 мандата су освојили "Заветници" и "Двери".

Весић је истакао и да је народ изгласао највеће поверење Српској напредној странци и да заједно са својим коалиционим партнерима имају већину од 56 мандата и да формирање власти није упитно.

Весић је рекао да је листа Српске напредне странке добила два пута више гласова од највеће опозиционе листе у Београду, три пута више на изборима за Народну скупштину а да је Александар Вучић као кандидат за председника Републике добио четири пута више гласова од свог противкандидата.

"То говори да грађанке и грађани како Београда, тако и Србије имају поверење у нашу политику и да су нам дали поверење да завршимо пројекте које смо започели", рекао је Весић.

"Председник Александар Вучић, рекао је да смо спремни и за нове изборе, с обзиром да део опозиције то захтева од нас. Српска напредна странка увек је спремна да провери своје поверење код грађана", додао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва