Вести

ВЕСИЋ: КОНСУЛТАЦИЈЕ У ТОКУ, СНС ЋЕ ИМАТИ КОМОТНУ ВЕЋИНУ

У оквиру Српске напредне странке у току су консултације о мандатару и новој Влади, а члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић је рекао да је добро што ће странка дати мандатара, чије се име очекује у наредним данима.

"У овом тренутку се обављају консултације у оквиру СНС, како бисмо изашли са заједничким ставом ко ће бити мандатар", рекао је Весић за Тањуг.

Понавља да Српска напредна странка има највећи број посланика, па је логично и природно да мандатар буде из њених редова, додајући да ће СНС имати "комотну већину", како би доносила одлуке у интересу грађана.

Како каже, та већина видела се и приликом избора председника парламента, јер је за Владимира Орлића гласало 154 посланика, па би, каже, у том кругу требало тражити и потенцијалне партнере.

Након разговора у СНС, уследиће разговор са потенционалним коалиционим партнерима.

"Када се разговори буду завршили, мандатар ће моћи да изађе пред Председништво и Главни одбор Српске напредне странке, да каже састав нове Владе, а затим ћемо, са подршком за кадровска решења, изаћи пред Народну скупштину и посланике који треба да изаберу Владу", рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг