Вести

ВЕСИЋ: ГРАД УЛАЖЕ МИЛИЈАРДУ ДИНАРА У ЛАЗАРЕВАЧКУ ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је радове на уређењу тротоара у Улици Димитрија Туцовића у Лазаревцу. Весић је истакао да се осим ове улице ради и Карађорђева, као и да Град Београд тренутно у општини Лазаревац улаже око милијарду динара у путну инфраструктуру.

"Раде се и улице Јанка Стајчића, Лазаревићева, Железничка, док се изводе радови на изградњи водовода у насељима Араповац и Миросаљци. На тај начин показујемо да нам је сваки део Београда једнако важан, а на примеру Лазаревца то може да се потврди. Центар Лазаревца је постао уређен попут било којег дела централних градских општина. То подразумева пешачку зону, гаражу која се гради, као и уређење улица које воде према цркви, као и нови паркинг који се гради у центру. Најважнији део политике је подједнако развијање свих делова Београда", рекао је Весић.

Весић је истакао да су општине које се налазе на ободима града, међу којима је и Лазаревац, деценијама биле запостављене, упркос чињеници да допринос Лазаревца у градском буџету није тако мали, ако у обзир узмемо Колубару, зараде и све што у Лазаревцу ради.

"Веома сам задовољан јер тренутно реализујемо послове вредне милијарду динара, упркос чињеници да је само у овој општини сигурно потребно 10 до 20 милијарди како бисмо решили све проблеме. Ипак, уколико будемо радили на овај начин доћи ће тренутак када ће већина проблема бити решена. У све ово нисам убројао новац који је Град дао општини за водовод, односно рени-бунаре, тако да сам сигуран да ове године неће бити проблема са водоснабдевањем као што је случај био прошле. Урађена су три нова рени-бунара који обезбеђују додатних 46 литара воде у секунди. На тај начин ћемо решити проблем који прошле године није био мали", додао је Весић.

Према Весићевим речима, важно је да Лазаревац добије и једну инвестицију, на чему Град интензивно ради.

"Прошли пут када сам био овде рекао сам да смо близу тога да Лазаревац добије једну фабрику. То ће бити фабрика којој ће превасходно бити потребна женска радна снага, што је суштина у Лазаревцу, јер овде имамо највећу разлику у броју запослених мушкараца и жена, највише због врсте посла који се тражи у Колубари. Сигуран сам да ће то бити велика инвестиција, како сада ствари стоје, можда са око 1.000 радних места. На томе радимо са Општином, одређена је локација, док се преговори врше преко Владе Србије. Надам се да ћемо у најкраћем периоду успети да реализујемо тај пројекат, а једна велика инвестиција увек подстиче и долазак других инвеститора. На тај начин постижемо квалитет живота свих грађана Лазаревца. Ако равномерно будемо развијали сваки део града, биће потпуно свеједно да ли људи живе у центру градског дела Београда, Лазаревца или Обреновца. Тако ће Београд постати боље место за живот", закључио је Весић.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић је захвалио Граду Београду и заменику градоначелника на свему што раде за општину на чијем је челу.

"Имамо велику подршку за бројне пројекте и наишли смо на велико разумевање. Пуно се ради на уређењу путне инфраструктуре, а ту се подразумева и канализациона и водоводна мрежа. Водоводна мрежа је у Лазаревцу вишедеценијски проблем, а посебно је важно што се ради и на уређењу паркинг-простора, који је такође велики проблем у централним деловима општине. Започели смо израду пројектно-техничке документације за изградњу кружног тока на улазу у Лазаревац, мада постоји и проблем са имовинско-правним односима у близини језера Очага", рекао је Стевић.

 

 

 

Извор: Танјуг