Вести

ВЕСИЋ: ГДЕ ГОД ЂИЛАС ВЛАДА, ПАРЕ ИЗ БУЏЕТА НЕСТАНУ

Заменик градоначелника Београда, Горан Весић, изјавио је да није изненађен што је општина Стари град доведена до банкрота, јер је од 2016. године том општином управљао један од лидера опозиције, Драган Ђилас, који је преко председника те београдске општине, Марка Бастаћа, из општинског буџета плаћао страначке активисте.

Весић је рекао да је јуче обишао општину Стари град на позив новог председника, Радослава Марјановића, како би се упознао са финансијским стањем и додао да је био запањен када је схватио да нема новца ни за плате.

"Звали су ме људи да питају да ли је могуће да најбогатија општина у Србији нема за плате? Мој одговор је да је могуће зато што је општином Стари град владао Драган Ђилас, а где год Ђилас влада, ту паре из буџета нестану", рекао је Весић и подсетио да је Ђилас, као београдски градоначелник, оставио 1,2 милијарде евра дуга Београду 2013. године.

Весић је истакао да је руководство те општине у последње четири године дало 200 милиона динара различитим агенцијама преко којих су плаћали ангажоване у Ђиласовој странци.

"То је петина буџета Старог града. Плаћали су и протесте. Није било за плате запослених али је важно да се новац из буџета потроши за његове страначке активисте. Наравно да је већ ушла инспекција и да ће бити поднете пријаве, јер невероватно је да потроше новац који је био предвиђен за плате запослених и да доведу општину буквално до банкрота", рекао је Весић.

Весић је додао да га је изненадило и то што становници општине Стари град нису електронски могли да добију документа, поручујући да ће сада то бити промењено и да ће нова власт формирати услужни центар на тој општини.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк