Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАС ЈЕ БЕОГРАДУ ОСТАВИО ДУГ ОД 1,2 МИЛИЈАРДЕ ЕВРА

"Ђилас је тужио Град Београд како би ми било забрањено да дајем изјаве у вези са његовим радом. Никада се није десило у Србији да бивши градоначелник или председник општине тужи своју општину или Град, осим 2014. године када је градоначелник Блаца тужио ту општину јер су му угинуле рибице у акваријуму које је оставио", рекао је Весић.

Предмет тужбе је, навео је Весић, то што је Ђиласа назвао бедником и лоповом, јер је зимус критиковао Град због чишћења снега.

"Он има спор са мном као политичаром и не знам због чега у ово увлачи Град Београд, осим што се нада да ће моћи да наплати неки динар од грађана Београда на име некакве одштете", рекао је Весић и додао да је Ђилас, док је био градоначелник, оставио дуг у износу од 1,2 милијарде евра.

Весић је рекао да је изнео доказе како је чишћен снег док је Ђилас био градоначелник који је, како је рекао, позвао 11.000 људи да чисте снег јер надлежне службе нису радиле, "бацио" 30.000 дневница и поломио 11.000 лопата.

"Рекао сам да је бедно да неко ко је био градоначелник и зна шта је природна непогода, сада напада неког другог због исте ствари. То је више него бедно", рекао је Весић.

На крају данашњег суђења Ђилас и његови адвокати су тражили од суда да изрекне забрану Весићу и другим Ђиласовим политичким противницима да у јавности износе критике о његовом раду, пренео је Весић, што сматра апсурдним.

"Да нам суд забрани да ми кажемо да су Ђиласове фирме од 2004. до 2013. године имале 619 милиона евра промета? Тражио је да суд забрани нама да говоримо о његовом раду. Значи он може сваки дан да лаже и напада председника Александра Вучића, мене... а нама суд да забрани да износимо било какве доказе о његовом раду", рекао је Весић и додао да би политичари требало да буду спремни да се суоче са својим политичким противницима и да то само показује како Ђилас разуме суд и политику.

Упитан да ли је могуће да власт не може да утиче на институције да раде свој посао, да онај ко је крив одговара за то и да се међу политичарима престане са причама које се своде на "рекла казала" Весић је одговорио да то није могуће јер извршна власт нема никаквог утицаја на правосуђе.

"Ја сам представник Града Београда и ми, као Град, тек немамо везе са правосуђем, али нема ни Влада. Нико нема право да утиче на правосуђе и ја мислим да је то нормално јер тако демократска друштва и функционишу", додао је Весић.

 

Питање за Ђиласа: Ко је послао демонстранте пред моју зграду?

Весић је упитао једног од лидера Савеза за Србију Драгана Ђиласа - ко је у суботу, 14. септембра, око 20 сати, послао демонстранте пред зграду у којој живи да га вређају, пале бакље и позивају на линч њега и његове породице.

"Да ли он стоји иза тога пошто је он организатор тих демонстрација", запитао је Весић уз опаску да Ђилас стално говори о томе како га људи вређају због, како каже, истине коју говоримо о њему.

"Питам одакле им идеја да пошаљу демонстранте испред моје зграде и да раде то што су радили, односно да позивају на линч мене и моје породице, што се десило 14. септембра, око 20 сати", рекао је Весић.

Весић је додао да ниједни "Ђиласови медији нису објавили вест о демонстрантима пред његовом зградом, већ је то остало сакривено, као да се није ни десило".

 

 

Извор: Танјуг