Вести

ВЕСИЋ: ЧИНИМО СВЕ ДА ПОМОГНЕМО ТУРИЗМУ И УГОСТИТЕЉСТВУ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да ће, уколико епидемиолошка ситуација буде боља, разговарати са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић о томе да се рад летњих башти помери са 23 сата, до поноћи.
 
"Свима нам је јасно да морамо да спроводимо рестриктивне мере заштите како би се сачувало здравље становништва. То и чинимо. Ипак, привреда мора да ради и живи, а сектор услуга, који чине угоститељство, припрема хране и услуга, као и хотели, се налази у озбиљним проблемима", рекао је Весић.
 
Весић је додао да само у Београду у том сектору директно ради скоро 30.000 људи, као и око 10.000 у "клабингу" који је затворен.
 
"Са онима који имају уговоре о делу, то је бар 60.000 породица које живе од овог посла. Зато се трудимо да им помогнемо", рекао је Весић.
 
Весић је подсетио да је Скупштина града јуче усвојила одлуку да се угоститељима смањи закупнина за 50 одсто, додајући да током ванредног стања корисницима пословног простора није наплаћивана закупнина, већ су добили могућност да је плате са 50 одсто попуста до краја године или у 12 рата наредне године.
 
Весић је додао да је већина београдских угоститеља користила пакет мера помоћи Владе Србије, и први, као и овај најновији, који се односи на државну помоћ кроз минималац за запослене и одлагање плаћања пореза и доприноса.
 
"Здравље грађана је приоритет и веома је важно да угоститељи поштују све здравствене мере заштите које је влада прописала. Поштујући те мере смањујемо број заражених. Тада ће се стећи услови да разговарам са премијерком да се радно време башти продужи до поноћи. Она има велико разумевање за привреду, посебно угоститеље и захваљајући њеном залагању прихваћен је мој предлог да отворене баште и сада раде до 23 сата", рекао је Весић.
 
 
 
 
 
 
 
Извор: Танјуг/Студио Б