Вести

ВЕСИЋ: БУЏЕТ ГРАДА БЕОГРАДА ОВЕ ГОДИНЕ РЕКОРДАН

Буџет Града Београда ове године износи 1,134 милијарде евра и то је рекордан износ у историји главног града, изјавио је Весић и додао да се у сарадњи са Владом Србије реализују многи пројекти те да она учествује у њиховом финансирању.

Весић је рекао да ова власт за разлику од претходне уређује фасаде, паркове, улице и да за то има новца у буџету.

Упитан о коментарима опозиције о томе да је Влада Србије на рачун Града Београда уплатила 220 милиона динара и питањима чему је новац намењен, Весић је одговорио да они вероватно мисле да то треба да се крије, као у њихово време.

"Град Београд се хвали пуном касом, јер каса јесте пуна. Пре пет година када је Ђилас смењен у скупштини града Београда, он је граду оставио буџет од 630 милиона евра и 1,2 милијарде дуга, мало више него што има наш садашњи буџет. За пет година смо успели то да дуплирамо и зато се све ради у Београду, фасаде, сређују паркови, улице јер град Београд има новца", рекао је Весић.

Весић је додао да Град Београд има много заједничких пројеката са Владом те да је нормално да она учествује у финансирању, и да је поносан на то што за разлику од претходне власти општине, градови и република сарађују.

"Ми радимо заједно да Србија постане боље, ту нема никаквих тајни", рекао је Весић.

Објаснио је да је 220 милиона динара Влада Србије определила за изградњу Дома здравља у Борчи, где живи око 150 .000 људи.

"Урађен је пројекат дома здравља, од 1. јуна ове године домови здравља прешли су у надлежост Републике Србије, тако да је нормално да влада обезбеди новац, а то је неопходно за грађане. Ти који нападају треба да кажу грађанима Борче да ли су они против тога да имају дом здравља", истакао је Весић.

Он је навео да у Београду има 2.000 активних градилишта, и да је закључно са 31. августом издато грађевинских дозвола за око 600.000 квадарата, односно 800 локацијских услова - 30 одсто више него у претходној години, и да то показује да се у Београду све више гради.

Упитан о одржавању округлих столова на ФПН, Весић је рекао да се представницима дела опозиције окупљених у СЗС не допада никаква врста разговора јер немају никакву идеју.

"Био сам на једном од разговора, где се говорило о медијима, нисам чуо ниједну сувислу идеју или неку нову идеју", рекао је Весић.

Додао је да је СНС била веома конструктивна, да су представници владајуће странке одлазили на састанке, давали идеје и били спремни да прихвате све што је разумно, и што је у складу са законом.

"С друге стране, имали смо неке од опозиционих странака које су долазиле и желеле да разговарају и Ђиласа коме је од почетка то био алиби да не разговара, јер му избори нису потребни. Он нема странку, нема људе, зна да ће изгубити на изборима", рекао је Весић додајући да је његов план да убеди све опозиционе странке да бојкотују разговоре.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк