Вести

СТЕФАНОВИЋ: СКАНДАЛОЗНА ПОЛИТИЧКА ДЕМОНСТРАЦИЈА ХРВАТСКИХ ВЛАСТИ

Очигледно се ради о једној политичкој демонстрацији хрватских власти, што је скандалозно, поготово што то раде на теми антифашизма, оценио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић забрану делегацији Војске Србије да у Хрватској присуствују обележавању дана Јасеновачких новомученика.

"То је ствар на којој Хрватска мора на унутрашњем плану да поради. Напросто, не може се величати нацистички режим Хрватске у Другом светском рату. Морају да се суоче с тим, да су на њиховој територији били концентрациони логори за децу. То су монстроузне ствари. Што пре се суоче с тим, пре ће прихватити то да се и обележава страдање Срба у Другом светском рату на њиховој територији", рекао је Стефановић.

Он је поновио да је долазак делегације Србије у Хрватску "уредно био најављен као и прошле године на исти тај догађај, и када није било никаквих проблема".

"Ове године је пријављено локалној полицији да ће опет доћи и никакав проблем није био. Гранична полиција Србије обавестила је граничну полицију Хрватске о томе да ће припадници Војске Србије прећи границу и замолила за асистенцију за неометан прелазак државне границе", прецизирао је Стефановић.

"Уручивање протестне ноте за то би било скандалозно да је наша амбасадорка примила. Зашто би примила такву врсту протеста? Зато што смо све урадили како треба? Не видим други, осим политичког разлога за овакво показивање силе Хрватске", оценио је Стефановић.

 

Решавамо суштинско питање људима који раде у војсци и полицији

Камен темељац за 190 станова за припаднике служби безбедности у Сремској Митровици поставио је Стефановић.

"Решавамо суштинско питање људима који раде у војсци и полицији, решавамо им питање крова над главом. То радимо за огроман број људи. Донели смо одлуку на иницијативу председника (Александра) Вучића, да то што смо успели да консолидујемо нашу земљу, да је финансијски оснажимо да она данас буде способна да то уради и да то осете људи који чувају нашу безбедност и који ризикују своје животе. Хтели смо да почнемо од њих, што не значи да ћемо на томе и стати", рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да је рок за завршетак изградње станова, површине 15.000 квадратних метара, у Сремској Митровици 16 месеци, али да се нада да ће бити завршени и раније, те да ће Нову годину нови станари дочекати у новим становима.

 

 

Извор: Танјуг