Вести

СТЕФАНОВИЋ: СКАНДАЛОЗНА НАСЛОВНИЦА НИН-А, ТО НИЈЕ НОВИНАРСТВО

Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је данас да је насловна страна НИН-а, са председником Србије Александром Вучићем испред пушчане цеви, скандалозна и да не представља новинарство.

"Забрињава што људи покушавају да на такав начин организују атмосферу линча председника Александра Вучића и призивање неког зла", рекао је Стефановић.

Наводећи да је сличне ствари већ постало дегутантно и коментарисати, Стефановић је рекао да је озбиљна ствар да у земљи у којој је убијен премијер једна новина објави слику снајпера упереног у председника.

"Слика је намерно одсечена тако да се види пушка, снајпер и председник. Јасно је да је неко хтео да створи такву врсту конотације", рекао је Стефановић и додао да је то скандалозно.

Стефановић је рекао  да се нада да нико више неће чинити сличне ствари јер сви морају да схвате да тако нешто није нормално и не треба да се дешава у српском друштву.

Учимо од већих, јачих, хоћемо да напредујемо

Стефановић је истакао је данас да српска полиција интензивно сарађује са свим партнерима у свету, и да учи од оних који су већи, јачи и имају другачија искуства, јер желимо да напредујемо.

Стефановић је, после заједничке показне вежбе припадника МУП Србије и специјалних јединица полиције Министарства јавне безбедности Кине из провинције Хенан, рекао да је и сам имао прилике да посети базе кинеске полиције.

Пренео је да је договорено да и српски полицајци одлазе у Кину и с тим у вези се захвалио на обуци које Кина пружа српској полицији.

"Природан је ток да учимо једни од других да би били боље обучени. Учимо од оних који су већи, јачи и имају другачија искуства. Хоћемо да напредујемо. Очекујем размену са Кином“, додао је Стефановић.

Апсолутна лаж  да држава има везе с криминалом у Јовањици

Стефановић обацио је данас као "апсолутну лаж" тврдње дела опозиције да је било ко из државе имао везе са криминалом на пољопривредном добру "Јовањица" у Старој Пазови, где је недавно откривена плантажа марихуане, а више људи ухапшено и поручио да је држава озбиљна у борби против трговине дрогом.

"Невероватне су лажи које слушам већ данима, а које се дешавају. Поготово од ових који су очигледно баштиници идеологије Милована Бркића из Таблиода и преписују оно што каже у Таблоиду па то читају на конференцијама за новинаре", рекао је Стефановић.

Потпуна  је лаж да је било ко из наше државе имао везе са са криминалом у Јовањици, подвукао је Стефановић и истакао да је расад откривен, а одговорни похапшени захваљујући добром раду полиције, чиме је показано апсолутно поштовање закона и владавине права.

"Слушао сам разне измишљотине да је наводно полиција, односно да су људи са значкама, чували тај расад. Када је започела операција, по налогу тужилаштва, које води истрагу, наређено је да, док се спроводе истражне радње, полиција обезбеђује лице места како случајно нешто не би нестало", рекао је Стефановић. Додао је да је полиција то радила да би се сачували материјални докази.

"Још једна велика лаж коју сам чуо, је да помињу како смо наводно ја или брат председника умешани у ово или да имамо контакт са тим људима. То је апсолутно болесна измишљотина и свако ко покаже да смо икад имали било какав контакт са тим љдуима, спремни смо да одемо одмах. То је лаж и они се сами уплићу у клупко својих лажи", рекао је Стефановић. Не чуди га што то говоре људи, који, како каже, сваког дана нешто измишљају.

Стефановић је честитао људима из МУП-а који су успешно радили, те подвукао да је потпуно нормално што је МУП чекао да добије сагласност Тужилаштва када може да изађе у јавност са информацијама.

"Стрпљиво смо чекали да се заврши тужилачки део истраге, да тужилаштво одобри да се саопшти шта смо пронашли, које количине и чега... И онда нам кажу - ви прикривате. Не, поштујемо владавину права", рекао је Стефановић. Додао је да су сви ухапшени и у притвору од првог тренутка, захваљујући раду полиције. Стефановић је поручио и да је држава озбиљна у борби против трговине дрогом.

"У овој години, до сада имамо више од 6,2 тоне заплењене дроге и очекујем да ће ове године можда бити и више од 6,5 тона заплењених накротика. Ово ће у последњих 30-40 година бити најбоља година у борби против нарко-трафикинга", рекао је Стефановић.

Српски и кинески специјалци обучени за најтеже задатке 

Србија и Кина имају одличну сарадњу у борби против организованог криминала, тероризма и нарко криминала, изјавио је  Стефановић и додао да сарадњу две земље у области безбедности треба јачати и продубити.

Стефановић је, после заједничке вежбе припадника специјалних јединица МУП-а Србије и кинеског Министарства јавне безбедности, рекао да је Кина наш стратешки партнер и братска земља и да припадници безбедности две земље сарађују у обављању свих сложених безбедносних задатака.

"За релативно кратко време припадници и једног и другог министарства данас су показали изузетну обучценост и да су спремни да обаве најтеже и најсложеније задатке", рекао је Стефановић и захвалио свим припадницима специјалних јединица који су учествовали у показној вежби ослобађања талаца, изведеној у смедеревској железари ХБИС Гроуп Сербиа.

Додао је да је изведена прва заједничка вежба специјалних јединица МУП-а Србије и Министарства јавне безбедности Кине која, како је истакао, треба да покаже обученост и садејство српских и кинеских јединица у извршавању најсложенијих задатака.

 

 

 

Извор: Танјуг