Вести

СТЕФАНОВИЋ: ПОЛИЦИЈА ЕФИКАСНИЈА НЕГО У ВРЕМЕ ТАДИЋА И ЂИЛАСА

Министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, изјавио је да полиција интензивно ради на решавању случајева који су у претходним данима узнемирили грађане Србије и поручио да је полиција данас далеко ефикаснија него у време Тадића и Ђиласа.

"Свакако да није добро када се у нашој земљи догоде тешка кривична дела, али је свакако и чињеница да је полиција данас далеко ефикаснија него у време Бориса Тадића, Драгана Ђиласа и осталих који деле лекције. И о томе говоре њени резултати, не празне приче какве причају вође бившег режима", истакао је Стефановић.

Стефановић их је подсетио да се у Србији током 2008. и 2009. године догодило 107.658 и 104.839 кривичних дела, док је тај број од 2014. у константном паду, те је у 2019. био 81.846.

"Да је број тешких кривичних дела, на пример убистава у њихово време био и 142 годишње, а у прошлој години 94 и то са процентом расветљавања од скоро 95 одсто. Исти ови полицијски службеници на које воде хајку и повике баш недавно су разрешили и убиство у Београду из 2009. године",указао је Стефановић.

Стефановић је додао и да смо у периоду од 2008. до 2012. имали 12 мртвих у експлозијама на улицама, а више од 30 повређених.

"У периоду након тога ни приближно толико. Kада би то упоредили са њиховим периодом, онда може да се каже да је Београд у то време личио на Бејрут", наводи Стефановић.

Стефановић истиче да је много података који јасно доказују да је Србија данас далеко безбеднија земља и да је направила знатан искорак у борби против криминала.

"Исти дугогодишњи полицијски службеници и данас воде рачуна о њеној безбедности, као и у време бившег режима. Нису се променили, али данас могу да раде свој посао", истиче Стефановић.

Стефановић указује да за разлику од времена "криминализованог режима Тадића и Ђиласа", који су бринули само о стицању милиона евра, као и политичког профита, када су криминалци могли да носе значке и полицијске и других служби безбедности и буду угледни инвеститори, данас полиција може да ради свој посао.

"Данас се у Србији за разлику од Тадићевог и Ђиласовог времена, када су организоване криминалне групе ведриле и облачиле Србијом, ниједан криминалац не осећа лагодно, а криминалне групе беже главом без обзира", истиче Стефановић.

Стефановић подсећа и да зато количине заплењених наркотика нису само симболичне, као када су они били на власти, већ полиција данас плени годишње и по седам тона и хапси око хиљаду дилера, што је све у њихово време било незамисливо.

"Зато сам и уверен да ће људи из полиције брзо и ефикасно разрешити и ова последња кривична дела која су нас све узнемирила и пружам им пуну подршку у њиховом раду“, поручио је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг