Вести

СТЕФАНОВИЋ: НЕМА НИКАКВОГ СУКОБА СА ВУЧИЋЕМ

Министар полиције Небојша Стефановић негирао је било какав сукоб између њега и председника Србије Александра Вучића, умешаност породице председника у случај Јовањица, а говорио је и о, како је рекао, лажима пласираним у вези са фармом кока носиља у војном објекту у Моровићу.

Одговарајући на питање, у Палати Србије, да ли постоји сукоб између њега и председника Србије и СНС Александра Вучића, Стефановић је истакао да му постаје бесмислено да одговара више на таква питања, наводећи да председника Вучића познаје 21 годину, да захваљујући њему ради свој посао и да не види себе у политици без њега.

"Апсолутно нема никаквог сукоба. Да само затражи од мене оставку, имао би је одмах. Потпуно је јасно свима у јавности да би то било тако", рекао је Стефановић.

Приметио је да неко пласира такве лажи да би себи направио политичку причу.

"Никаквог сукоба нема, радимо свој посао и изузетно сам поносан на оно што Вучић ради у економском подизању наше земље, у безбедносном, као што сам поносан на оно што радимо заједно. Успешни смо у борби против криминала, захваљујући њему", навео је Стефановић.

Стефановић је додао и да је јасно да такве приче пласирају људи блиски Драгану Ђиласу, Бошку Обрадовићу и Вуку Јеремићу, који, како је рекао, мисле да ће тако постићи неки јефтини политички поен.

Уверен је, истиче, да грађани умеју да виде да се граде ауто-путеви, да су плате и пензије веће и да МУП ради добар посао у борби против организованог криминала.

На питање о шефу Четвртог одељења ПУ за Београд, Слободану Миленковићу, о којем су ових дана кружиле приче да је ухапшен јер је пласирао причу да је породица Вучић повезана са случајем Јовањица, Стефановић је рекао да је сам Миленковић јучерашњом изјавом потврдио да ништа од тога није тачно.

"Наравно да није ухапшен", рекао је Стефановић.

Додао је да Миленковић јесте ишао на полиграф, али не у вези са случајем Јовањица те истакао да је нормално да у току спровођења истраге, тужилаштво затражи полиграф и за припаднике полиције.

"Он сам (Миленковић) је јуче рекао да породица Вучић нема никакве везе са тим случајем и да та информација није потекла из полиције, као и да је то измишљотина", рекао је Стефановић и додао да ће свакако МУП инсистирати да се та прича рашчисти.

Приметио је, међутим, да упркос изјави Миленковића, и даље неко покушава "да нас увуче у тај случај".

"Поново се понављају те приче да је Миленковић био ухапшен, да је био малтретиран", рекао је Стефановић и истакао да је и сам спреман да иде на полиграф и да сведочи да га нико није ни за шта звао и да на њега није вршен никакав притисак.

Полиција, истакао је, потпуно слободно ради свој посао.

Одговарајући на питање о фарми кока носиља у војном објекту у Моровићу, након што је чланица СзС Мариника Тепић рекла да се у њима узгаја марихуана, Стефановић је рекао да не може да верује да неко може тако нешто да измисли.

Рекао је и да је новинарима дозвољено да уђу у те објекте.

У тим објектима се, рекао је, већ дуги низ година узгајају пилићи и коке носиље, њих стотинак хиљада, о чему је разговарао и са министром Александром Вулином.

Та јаја тамо произведена се користе за исхрану наших војника.

"Не могу да верујем да неко може да иде толико да атакује на нашу земљу да од нас прави монструозно причу што је лако проверљиво", рекао је Стефановић.

Приметио је, међутим, да се нико од оних који су измислили ту причу није за то извинио, већ и даље настављају да износе неистине.

Министар је рекао да једино што жели је да се бави својим послом и да се нада да ће његово министарство и у овој години бити успешно у борби против криминала и корупције, као што је то био случај у претходне две године.

Подсетио је да је од оснивања специјалних одељења за борбу против корупције и у тужилаштву и полицији, поднете пријаве против 50 директора јавних предузећа и 27 носилаца јавних функција, који су осумњичени да су нанели штету држави у износу више од 35 милиона евра.

Министар је рекао да ће на истом послу радити и у будућности и захвалио свим припадницима МУП-а, уверен да ће и ове године показати добре резултате.

Ухапшен директор Инфраструктура железница Србије због мита

Директор ЈП "Инфраструктуре Железнице Србије" и још три особе ухапшени су због сумње да су примали и давали мито у поступку експропријације земљишта на траси планиране изградње брзе пруге, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Ухапшен је М.Ј. (1961), директор ЈП Инфраструктуре железнице Србије, затим Д. (1970), члан Надзорног одбора Привредног друштва "Ратко Митровић" из Новог Сада, као и двојица адвоката из Новог Сада рекао је Стефановић.

Стефановић је навео да се директор сумњичи да је у службеним просторијама предузећа примио мито у износу од 10.000 евра, од посредника као, како је рекао, награду за коруптивне радње у поступку експропријације земљишта које се налази на траси планиране изградње брзе пруге.

"Полиција је у тренутку хапшења код осумњиченог нашла новац", рекао је Стефановић и додао да се сумња да је тих 10.000 евра само једна од транши.

Стефановић је рекао да се ухапшени адвокати сумњиче да су дали мито, тако што су по договору са директором предузећа фактурисали своје правне услуге у вишемилионским износима и тај новац касније делили међу собом.

Свима је одређено задржавања до 48 сати, а очекује се да ће Тужилаштво за организовани криминал у наредним данима извршити испитивање осумњичених и предузети даље мере из своје надлежности, рекао је Стефановић.

"Ово је веома важно јер борба против корупције не сме да стане, да буде селективна, мора да се води рачуна о томе да се заштите највиши државни интереси и интереси грађана Србије", поручио је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк