Вести

СТЕФАНОВИЋ: ЂИЛАС КОРИСТИ БОЛЕСТ И НЕСРЕЋУ ЉУДИ ЗА ЈЕФТИНЕ ПОЛИТИЧКЕ ПОЕНЕ

"Саопштење које је Драган Ђилас данас прочитао, са унапред припремљеног папира, више него јасно показује колико је Александар Вучић био у праву када је рекао да је том делу политичара суштински једино стало до што горе позиције Србије.

Потврдило се, нажалост, да ни Драган Ђилас ни људи који га окружују, не само да нема ни трунку емпатије према породицама људи који су настрадали од Ковида 19, већ покушава да једну тешку болест и несрећу људи искористи за своје јефтине политичке поене, баш као што је радио и док је био на власти.

Тако је злоупотребљавао државну касу како би постао један од најбогатијих људи у овом делу Европе, у тренутку када је, захваљујући његовој власти, угашено више стотина хиљада радних места, када су фирме продавали будзашто, а Ђилас богатећи се преко сваке мере, показао да му ни мало није стало до милиона људи који су тада остали понижени и без будућности у сопственој земљи.

Драгане Ђиласе, престани да се рекламираш свакога дана како си однео некакву помоћ Новом Пазару, а чија је вредност мања од оне коју су твоје фирме зарађивале за неколико минута рада са државним фирмама. Бедно је, чак и кад је од тебе.

О епидемији грипа из 2009-те, стотинама мртвих и милионима вакцина које су стигле када је епидемија завршена, о недостатку одговорности и како је сакривана истина од грађана, пошто то тада није била тема у нашим медијима, и о томе ко је узео новац у трговини вакцинама, ко је правио профит у апотекарским установама, а које су биле под надлежношћу Драгана Ђиласа (гле чуда), грађани Србије знају довољно. Не морам да их подсећам да тада није било заштитних маски у нашим продавницама а ужасно стање у медицинским установама најбоље описују људи који су тада тамо тражили помоћ. Зато је посебно лицемерно и јадно да сада критике на рачун људи који се боре за грађане износи Ђилас.

Чини ми се да Ђилас мисли да смо заборавили на скупове које је организовао и на Врачарау али и у многим општинама широм Србије. На тим скуповима ни он ни други нису носили маске, ни заштитну опрему. А скупове је организовао због своје политичке борбе унутар опозиције и због покушаја да поново дође на власт.

Драган Ђилас је био и остао добар само за себе и своје компаније. Свима осталима је нанео огромну штету и учинио живот у Србији веома тежак и готово неподношљив. Променом власти и доласком Александра Вучића на кормило државе, Србија је почела да се мења и коначно смо добили човека који размишља о томе како да народу буде боље, како да повећа плате и пензије, како да наша земља има више путева, школа, вртића и болница. Баш оних болница које Ђилас и његова интересна банда никада нису градили. И магнетних резонанци и скенера и гама ножева и више лекара и медицинског особља.

Сигуран сам да грађани Србије данас јасно могу да направе поређење између оних који су попут Ђиласа радили искључиво за себе и пунили своје џепове, док је Србија остајала у рушевинама, док су њени лекари бежали у друге земље и док клиничке центре нису могли ни да окрече и људи који се свакога дана снажно боре да се Србија усправи, да има више фабрика и радних места, бољу инфраструктуру, бољи квалитет живота и људе који се радују будућности у својој земљи.

Зато знам да ће грађани Србије увек имати снаге да се одупру тајкунима и њиховим различитим „експертима“, који једва чекају да се поново врате на власт и доврше черупање Србије. И знам да ће њима Александар Вучић увек сметати јер неће дозволити пљачку, отимачину и разарање наше једине Србије."

 

 

Члан Председништва Српске напредне странке

Небојша Стефановић