Вести

СЕЛАКОВИЋ СЕ САСТАО СА МИНИСТРОМ ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА ИРАКА

Констатујући традиционално добре и партнерске односе наших земаља, заинтересованост Србије за продубљивање политичког дијалога и интензивирање сусрета на високом и највишем нивоу.

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се на маргинама Министарског састанка Глобалне коалиције за борбу против ИСИЛ-а у Маракешу, са министром иностраних послова Ирака Фуадом Хусеином.

Констатујући традиционално добре и партнерске односе наших земаља, Селаковић је пренео заинтересованост Србије за продубљивање политичког дијалога и интензивирање сусрета на високом и највишем нивоу.

Селаковић се посебно захвалио Ираку на принципијелној позицији по питању Косова и Метохије и континуираној подршци коју нам пружа у међународним организацијама.

Овом приликом је Селаковићу упућен позив за званичну посету Ираку, како би односи наших земаља били унапређени на темељима традиционално блиске сарадње коју су имале у прошлости.

Министри су знатну пажњу посветили сукобима у Украјини и енергетским аспектима кризе која погађа Европу али и многе земље у развоју због поскупљења основних животних намирница.

 

 

 

Извор: Танјуг