Вести

Радионице „Знањем до циља” у Косовској Митровици

Члан Градског већа и председник градског Савета за запошљавање Драгомир Петронијевић отворио је данас на Факултету техничких наука у Косовској Митровици радионицу „Знањем до циља”. Почетку рада радионице присуствовали су и декан Факултета техничких наука Небојша Арсић, као и представник Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић.

Петронијевић је подсетио да су радионице ,,Знањем до циља” производ Савета за запошљавање Града Београда, као и да су студенти из Косовске Митровице након посете Граду Београду изразили жељу да се и у њиховом граду организује сличан концепт. 

Изашли смо у сусрет вашим жељама и одржали смо радионице са стручњацима и примерима добре праксе Савета за запошљавање. Током четири године кроз радионице је прошло око 5.000 лица. Кроз овај програм учесницима се указује на све препреке и погодности које их могу снаћи на путу од идеје до реализације. Град Београд је отворен за сарадњу са било којим градом у Србији, те смо ту да поделимо наша искуства и мотивишемо вас да радите на себи као што то чине и ваше колеге у Научно-технолошком парку у Београду или пак као ваши пријатељи из Центра за развој у Косовској Митровици – казао је Петронијевић.

Током дана, на Факултету техничких наука у Косовској Митровици одржаће се панел расправа на теме „Зашто бити предузетник” и „Од идеје до реализације” које ће представити предузетници и корсници старт-апова, као и представници Удружења грађана „Енека”. На крају програма учесницима радионица биће уручени сертификати.

 
 
Извор: beoinfo