Вести

Радионица „Знањем до циља” производ Града Београда

Члан Градског већа и председник градског Савета за запошљавање Драгомир Петронијевић доделио је данас у Старом двору 148 сертификата полазницима радионице „Знањем до циља”. Додели сертификата присуствовали су и партнери Града Београда и Савета за запошљавање, представници Привредне коморе Србије, Националне службе за запошљавање, Агенције за осигурање и финансирање извора РС, Градски центар за социјално предузетништво, Развојна агенција Србије, Фонд за развој и Регионална агенција за развој и европске интеграције.

Петронијевић је истакао да је радионица „Знањем до циља” производ Града Београда, који има за циљ да помогне суграђанима да дођу до потребних знања и вештина како би започели или унапредили сопствени посао. 

До сада је неку од услуга Савета за запошљавање користило више од 15.000 суграђана, а радионице „Знањем до циља” се спроводе не само у Београду већ и у Косовској Митровици и многим другим градовима у Србији. То је програм који почиње да се усваја на широком плану и ми га перманетно унапређујемо, трудећи се да у свакој ситуацији будемо максимално флексибилни. Наравно, спремни смо да чујемо све предлоге за даље унапређење система, али желимо и да останемо у контакту са свим полазницима како бисмо ширили њихова знања. Наши полазници су људи који ће запослити не само себе већ и отварати нова радна места, и само заједничким радом и отвореном комуникацијом можемо да направимо систем од кога ћемо на крају сви имати користи – рекао је Драгомир Петронијевић, захваливши партнерима и предавачима на уложеном труду током трајања радионица.

Радионице „Знањем до циља” до сада је похађало више од 5.000 полазника, а данас је сертификате добило њих 148, који су, у организацији Савета за запошљавање, похађали петодневну обуку на теме развоја предузетништва, старт-ап кредита, развоја пословних планова, маркетинга, јавних конкурса и других. У оквиру обуке, представници градских секретаријата за привреду, образовање и дечју заштиту организовали су предавања на теме јавних конкурса Секретаријата за привреду и услова за отварање приватних вртића.

 
 
Извор: beoinfo