Вести

Петронијевић: Отворен још један Клуб за тражење посла

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић отворио је данас Клуб за тражење посла, који се налази у просторијама Градског центра за социјално предузетништво у Устаничкој 64. Он је том приликом истакао да град у овом сегменту ангажмана има много партнера који се заједно баве како привредним развојем државе тако и запошљавањем.

Људима помажемо да на најбољи могући начин представе себе послодавцима, али и да почну да се баве предузетништвом. Услов за давање шансе да се докажу у неком послу јесте да буду јасни, самоуверени и да знају шта желе, јер послодавци управо такве људе желе. Важно је и да се ствари узму у своје руке јер се посао тражи и за њега се бори. Такође је битно и да они који желе посао унапређују своја знања и вештине, што је у данашње време гарант за успех – истакао је Петронијевић.

Он је додао да овај градски центар има максималну подршку Града Београда, а све са циљем да се у што већој мери помогне онима који траже посао. Ради се и на терену, разговара се са људима јер је тржиште рада „жива ствар” која се мења, нагласио је Петронијевић.  

Синиша Кнежевић из Националне службе за запошљавање нагласио је значај активног приступа проблему запошљавања и прецизирао да је у последње две године више од 650 људи у Београду прошло кроз клубове за тражање посла. Полазницима је препоручио да верују у себе и пожелео им да никада више не буду на евиденцији за незапослена лица, али да се не презају ни да промене посао.  

Добродошлицу полазницима, али и отвореност за помоћ упутио је и директор Градског центра за социјално предузетништво Миодраг Пешић.

У Клубу за тражење посла незапослени могу да прођу једнонедељну или двонедељну обуку, како би савладали вештине неопходне за активно тражење посла. 

 
 
Извор: beoinfo