Вести

ПЕТКОВИЋ: ПОЛИТИКА СРБИЈЕ ЈЕ ПОЛИТИКА МИРА И РАЗВОЈА

Београд и његови представници су, решавајући најакутнији проблем регистарских таблица у нашој јужној покрајини, успели да спрече Аљбина Куртија у реализацији плана дестабилизације Косова и Метохије, ескалацију ситуације на терену и потенцијално трагичне последице.

Неспособност дела српске опозиције да сагледа озбиљност ситуације у којој се налази српски народ на Косову и Метохији, у комбинацији са њиховом патолошком мржњом и неповерењем према председнику Србије, резултирала је серијом бесмислених изјава којима се Србија оптужује за узмицање пред Приштином. 

То не само да је нетачно, него је и неодговорно и штетно по државу и наше сународнике на Косову и Метохији.    

Још једном наглашавам да је последњим договором, који је издејствован нашом одлучношћу, доследношћу и одговорношћу, и међународна заједница коначно признала ко је стални извор нестабилности на Косову и Метохији. 

Захваљујући притиску који је извршен на Куртија, не само да је избегнуто драматачно погоршање ситуације на терену, већ је и нашим грађанима на северу покрајине омогућено да наставе да несметано користе возила регистрована на српске таблице, а трајно решење за овај проблем тек треба да нађемо. 

Невероватно је да је Аљбин Курти поштеђен било каквих критика од стране српске опозиције, а да се, уместо очекиване и природне слоге наше политичке јавности у одговору на ратоборно поступање Приштине, суочавамо са критикама због тога што настојимо да отклонимо опасност за  наш народ у покрајини. 

Можда и део српске опозиције прижељкује сукобе на Косову и Метохији, али политика председника и Владе Србије је политика мира и развоја, и никада нећемо пристати на то да иједно српско дете доведемо у опасност како бисмо удовољили опасним и необузданим страстима неких популиста и опортуниста у српској опозицији.  

Уосталом, наши сународници на Косову и Метохији, који свакако нису мањи родољуби од Срба са Врачара и Савског Венца, и којих се постигнут договор свакако највише тиче, нису имали примедбе на издејствовано решење, и то је оно што нам је најважнији коректив и путоказ.

 

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА