Вести

ПЕТКОВИЋ: НЕОПИСИВА ЈЕ СНАГА И ОГРОМНА ЉУБАВ НАШЕ БРАЋЕ СА КИМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петар Петковић заједно са потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем обишао је данас у Љигу групу Срба из Лепосавића и Косовске Митровице који већ шести дан пешице иду на митинг наде у Београд 26. маја.

''Неописива је снага и огромна љубав наше браће са Косова и Метохије који су из Косовске Митровице и Лепосавића кренули пут Београда, да подрже своју једину државу Републику Србију и свог јединог председника Александра Вучића, који ће се још снажније и још јаче борити за српски народ на Косову и Метохији, као што се борио и изгарао до сада. То наши људи на Косову и Метохији врло добро знају и зато толика подршка целог српског народа са Косова и Метохије нашем председнику Александру Вучићу и државном руководству", изјавио је Петковић приликом сусрета.

Петковић је посебно захвалан председнику Општине Љиг, општинском руководству, Општинском одбору Српске напредне странке из Љига и свим људима који су дошли да подрже и поздраве браћу са Косова и Метохије.

"Они су препешачили више стотина километара и још толико имају до Београда, јер желе да покажу да, без обзира на умор, да им је држава Србија изнад свега и наша слободарска политика коју води Александар Вучић. Они су ту да подрже и буду присутни на великом митингу, митингу наде за будућност наше државе и наше деце.

Готово на свакој тачки где пролазе наша браћа, било група пешака из Косовске Митровице и Лепосавића, или из Косовског Поморавља, на свим тачкама где стану наш народ листом дочекује наше људе и поздравља их, што показује да смо јединствени и сложни, а то јединство и слогу и нашу снагу показаћемо и у петак, да се види колико волимо нашу државу Србију.

Јуче је наше људе, који су кренули из Косовског Поморавља, обишао син председника Александара Вучића и потпредседник Српске листе Милан Радоичић. Видим да су због тога били мало нервозни у Приштини и да буквално нападају на исти начин као што то ради и опозиција у Београду. Али, нека нападају они колико год хоће, то што они покушавају да сломе државу Србију је оно што показује њихово право лице. А наше лице је љубав према држави Србији, снага и слога која ће победити.

Живела држава Србија, живео наш народ на Косову и Метохији", поручио је Петковић.

 

 

 

Извор: Танјуг