Вести

ОРЛИЋ: СЛОБОДНО, СУВЕРЕНО И САМОСТАЛНО ВОДИМО РАЧУНА О СРБИЈИ

Председник Народне скупштине Републике Србије Владимир Орлић говорио је, на Хепи телевизији, о свим изазовима, и истакао да је задовољан радом Народне скупштине која вредно обавља свој посао.

"Имали смо више важних седница почевши од оне која се тицала Косова и Метохије када је председник Вучић дошао на позив Народне скупштине да говори о томе шта је држава радила по том питању, чувајући своје позиције и штитећи свој народ и шта ћемо да радимо по том питању у наредном периоду. Видели сте да председник није напуштао Народну скупштину и стрпљиво је одговарао на питања свакоме. Друга је ствар што у скупштинским клупама седе и они који не желе да чују све то. Такви су навикли да нападају председника Вучића и говоре лоше о сопственој држави. Србија би требало да буде уједињена око Косова и Метохије, међутим, они су одбили. Нису хтели да покажу да постоји јединство", рекао је Орлић.

Од многих важних ствари у Народној скупштини, Орлић истиче буџет као најважнији закон током године.

"Буџет је најважнији закон током године, јер у њему видите све елементе државне политике и све оно што радимо. Наш најважнији задатак је да обезбедимо стабилност државе и да наставимо да јачамо финансијски, у економском погледу, инфраструктурно.

Орлић је рекао да се већ од јануара очекује пораст пензија и плата.

"Данас су значајно веће плате него када смо наследили Владу. Када се у јавном сектору повећају плате, оне се повећавају и у приватном сектору. Минимална зарада се такође повећава и износиће 40.000 динара. Управо у томе се види колико је држава напредовала.

Орлић истиче да је задовољан радом посланика Народне скупштине која је сачињена од озбиљних и одговорних људи.

На питање да ли ће Александар Вучић посетити Брисел у скорије време и састати се са Куртијем, Орлић је рекао да је то очекивано.

"Главно питање је да ли постоји начин да Курти испуни оно што је његова обавеза. Водили смо дијалог, али га водимо тако да штитимо своје националне интересе. Српски народ види да водимо озбиљну државну политику. Грчевито смо обезбеђивали да се сачува мир.  Политика коју водимо је једина реална политика која обезбеђује да сачувамо мир и јачамо своје позиције. Свако екстремније мишљење би било катастрофа за земљу.

 

 

Извор: ТВ Хепи