Вести

НЕДИМОВИЋ: СРБИЈА ЈЕ У 2021. ГОДИНИ ИЗВЕЗЛА МИЛИЈАРДУ ЕВРА ВОЋА И ПОВРЋА

На Београдском сајму отворен је Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства "Agro Belgrade 2022" а на тродневној манифестација ће се представити око 500 излагача.

Осим излагача из Србије, Северне Македоније и Албаније, чији министри пољопривреде су били на отварању и које имају своје националне штандове, представиће се произвођачи из Русије, Немачке, Италије, Швајцарске, Шпаније, Холандије и других земеља.

Отварајући сајам, потпредседник Владе и министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић је кратко рекао да је Србија у 2021. години извезла воћа и поврћа за милијарду евра, а у будућности ће наставити да отвара и нова тржишта.

"Отварамо нова тржишта и идемо даље, а једна од прилика за све то је и Иницијатива "Отворени Балкан"", рекао је Недимовић и захвалио УСАИД-у који, како је истакао, подржава конкурентну пољопривреду у Србији.

Сајам је подржан од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Града Београда, односно његовог Секретаријата за пољопривреду и УСАИД Пројекта за конкурентну привреду.

 

 

Извор: Танјуг