Вести

Мирковић: Ђиласов план за КиМ чиста демагогија

Једини план председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа за Косово и Метохију је да се и преостало становништво које тамо живи расели, оцењује шеф одборничке групе СНС у Скупштини Београда Александар Мирковић.

„Невероватно ми је да Ђилас нуди неки нови план који са реалношћу нема везе и који је једна чиста демагогија, а који је још један у низу показатеља како олако схвата политику и проблеме са којима се суочавају Срби на КиМ“, рекао је Мирковић на конференцији за медије коментаришући план који је Ђилас данас представио.

Парадокласно је што, каже Мирковић, Ђилас говори о решавању косовског проблема, у чије је време његов сарадник Вук Јеремић правио границу између Срба и Срба, када је питање КиМ пребачено из УН-а у ЕУ, као и када је Јеремић поставио питање о независности тзв. Косова пред Међународним судом правде.

„Одговор Међународног суда правде био је на страни независности тзв. Косова и тиме је та такозвана назависност добила легитимитет, на шта се Хашим Тачи и Рамуш Харадинај и данас позивају и том одлуком нам машу у свим институцијама где год да покушавају да од Косова направе стварну државу“, рекао је Мирковић.

Чије интересе Ђилас заступа, сматра Мирковић, најбоље показује чињеница да је Реџеп Хоти, први сарадник Тачија и Харадинаја, заједно шетао са присталицама „1 од 5 милиона“ у Новом Пазару.

„Ђилас се на КиМ креће без икакве пратње, даје интервјуе за њихове медије на насловној страни, док наша деца стрепе када одлазе у школу, каменују се наши комбији и аутобуси.“, навео је Мирковић.

Он се освнуо и на изјаве које су данас представници одборничке групе СзС изнели испред општине Звездара о уговору са извођачем за Трг републике и казао да је њихова политика заснована на изношењу неистина и да је то, како каже, наставак њихове неодговорне политике.

„Не знам како узети за озбиљно изјаву Николе Јовановића који се лажно представљао као шеф највеће одборничке групе у саставу града коју чине 18 одборника, док СНС чини чак 60 одборника, који се није појавио ни на једној седници и коме је шеф милионер Вук Јеремић учесник једне од највећих светских корупционашких афера“, навео је Мирковић.

 

 

Извор: Танјуг