Вести

Миличковић: Политиканска хајка на полицијске службенике

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Милосав Миличковић изјавио је да данашње срамотно саопштење Бориса Тадића показује да извесна скупина опозиционих политичара, у спрези са медијима под својом контролом, води политикантску хајку на полицијске службенике.

"Најпре су покушали да грубо обману јавност лансирајући вест да је новосадска полиција о пребијању младића у Јеврејској улици у Новом Саду обавестила тужилаштво тек 19 дана касније и притом оптужујући директора полиције Владимира Ребића да лаже. Испоставило се да лажу једино аутори ове тврдње, јер не познају начин функционисања институција", истиче Миличковић.

Он указује да истина није омела Бориса Тадића и његову странку да изнесу срамотну оптужбу на рачун директора полиције Владимира Ребића да је заташкао случај насиља у Новом Саду и да је ухваћен у лажи.

Поводом саопштења Тадићевог СДС у коме се тражи смена Владимира Ребића, Миличковић истиче да је он је полицијски службеник већ готово три деценије, а да су резултати које полиција остварује под његовим руководством мерљиви.

"Почев од најмање стопе криминала у последњих 25 година до рекордних заплена наркотика. Српска полиција је такође један од најпоузданијих међународних партнера у борби против криминала, за шта је више пута добила признања", указао је Миличковић, саопштио је МУП.

Он наводи, како је МУП и саопштио, да је полиција по добијању пријаве 24. августа обавестила Основно јавно тужилаштво у Новом Саду, по чијем налогу је одмах и почела са предузимањем свих мера и радњи у циљу расветљавања догађаја. Додаје да је кривично дело за које се терети осумњичени у међувремену од стране тужиоца преквалификовано - из тешких телесних повреда у покушај убиства и да је тако предмет пребачен у Више јавно тужилаштво у Новом Саду које је, у складу са новом квалификацијом кривичног дела, 12. септембра дало наредбу о спровођењу истраге.

"Спремност Бориса Тадића и осталих да настављају хајку апсолутно проказаним лажима на полицајце, који се даноноћно боре са криминалцима и за безбедност наше земље, одлично показује и било какво одсуство осећаја одговорности за изговорено и колики су то политиканти“, закључио је Миличковић.

 

 

Извор: Танјуг