Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ТАДИЋ ПОСЛЕДЊИ ДА ДЕЛИ ЛЕКЦИЈЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Члан Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић рекла је да је бивши председник Србије Борис Тадић последњи који треба да дели лекције о решавању косовског проблема, имајући у виду поражавајући биланс његове политике на Косову и тешку позицију у којој су оставили Србију.

“Резултат Тадићеве косовске политике је то што је процес решавања косовског питања измештен из Уједињених нација, а заједно са Вуком Јеремићем најодговорнији је за саветодавно мишљење Међународног суда правде којим се данас поносе у Приштини. За разлику од Тадићевог времена, данас је Србија земља чији се глас у свету чује и поштује, од које се не тражи да само прихвати већ готова решења, и чији утицај се види и у томе да је 15 земаља повукло признање Косова”, рекла је Михајловић.

Михајловић је истакла да за разлику од Тадићевог времена, Србија данас води много одговорнију политику.

"Председник Србије и Влада Србије боре се да заштите српски интерес на Косову и Метохији и да исправе грешке које су остале иза режима Тадића и Јеремића, тако да неким будућим генерацијама не остављају проблеме, као што су их други нама оставили”, закључила је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг