Вести

МИХАЈЛОВИЋ: СНС ВЛАСТ РАДИ ВЛАСТИ НЕ ЗАНИМА

Потпредседница Владе Србије и СНС Зорана Михајловић изјавила је да се превише аналитичара и политичара свакодневно бави могућим ванредним републичким изборима, наводећи да "СНС власт ради власти не занима", што се, како је истакла, не може рећи за неке друге странке и политичаре у Србији. 

"Мој став је да док се не распишу званично, док не буде разговора на страначким органима, понашам се као да та тема ни не постоји у јавности, јер се бавим својим послом. Разговараћемо ускоро на Председништву, па каква год одлука да се донесе, наша странка је вредна и спремна за изборе", наводи Михајловићева у разговору за "Данас", одговарајући на питање који су то разлози који наводе лидера њене странке да размишља о ванредним републичким изборима.

Према њеним речима, ова Влада је показала храброст да спроведе реформе које су годинама одлагане.

"То не кажем само ја као члан Владе, већ и све релевантне међународне финансијске и друге институције. Нас из СНС власт ради власти не занима. Али то се, нажалост, не може рећи за неке друге странке и политичаре у Србији који с једне стране, грчевито бране своје фотеље, а са друге, немају храбрости да изађу пред бираче који су их изабрали и кажу шта су урадили, већ најављују кандидовање на неким другим изборима", истиче потпредседница Владе и министарка грађевинсртства, саобраћаја и инфраструктуре.

Она је нагласила да нико не може да оспори резултате Владе премијера Александра Вучића.

"Може неком Александар Вучић да не буде симпатичан, да му се не допада његова политика, али једну ствар нико не може да порекне. Захваљујући њему као премијеру и Влади Србије, Србија данас има најнижу инфлацију, стабилан динар, најнижи дефицит од планираног и позитиван тренд привредног раста", каже Михајловићева.