Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ДО КРАЈА ГОДИНЕ БИЋЕ ЗАВРШЕНО 7,7 КМ ОБИЛАЗНИЦЕ ОКО БЕОГРАДА

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је у кампу "Путева Србије" састанак са инвеститором, извођачима и подизвођачима радова на тему изградње обилазнице око Београда, деонице од Остружнице до Бубањ потока. Састанку су, између осталих, присуствовали и директор ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак, генерални директор кинеске компаније "Пауер Чајна" у Србији Јанг Бо и економски саветник у амбасади НР Kине у Србији Танг Сјаодонг.

Михајловић је овом приликом изјавила да ће се заједничким радом остварити циљ, а то је да се обилазница заврши у року, од чега ће један део бити готов и пре планираног рока - до краја ове године.

"Иако је рок био следеће године, Београд ће до краја ове године добити 7,7 км од моста Остружница до петље Орловача. Сваки километар који завршимо и укључимо у саобраћај важан је за смањење гужви у Београду, јер је то један од ретких европских градова који нема обилазницу, а од 16.000 до 17.000 аутомобила пролази овуда дневно", рекла је Михајловић.

Михајловић је додала и да ће у понедељак бити одржан састанак на тему наставка изградње обилазници од Бубањ потока до Панчева.

"Ово је тимски рад у коме Министарство и цела држава прате сваки пројекат, јер су важни. Надам се да ћемо заједно са председником Александром Вучићем, који је и обележио почетак радова овде, крајем године пустити деоницу у саобраћај", рекла је Михајловић.

 

Вучић у Вашингтону показао политичку храброст без које ни Србија ни регион не могу ићи напред

Михајловић је рекла да је економски споразум из Вашингтона показао да се боља будућност за Србију и регион може стварати само кроз дијалог и компромис, и изградњу поверења и партнерског односа са најмоћнијим државама света.

"Да бисмо као земља могли да идемо напред, и да бисмо могли да чувамо мир и стабилност у региону, и то у условима све сложенијих глобалних политичких прилика, потребно је много политичке храбрости, мудрости и истрајности у борби за интересе своје земље. Председник Србије Александар Вучић је то показао и због тога се управо он, а не неко други, нашао у Белој кући, из које се вратио са споразумом којим Србија није одступила од својих интереса, али је постигла много за будућност региона и бржи економски развој", рекла је Михајловић.

"Слушајући све оне који му ових дана замерају на столици на којој је седео и баве се разним формалним детаљима користећи то као повод да га критикују, најбоље се може видети разлика између српског председника и свих оних политичара који би желели да заузму његово место, али немају ниједан квалитет који би их учинио достојним саговорником било ког светског државника - ни подршку грађана Србије, ни политичку храброст и одговорност, нити јасну визију која се очекује од лидера највеће земље у нашем региону", додаје Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг