Вести

Марјановић: Стари град нема ни е-Управу, ни новац за плате запослених

Финансијска ситуација у општини Стари град изузетно је тешка, а последња два месеца за плате су узимане позајмице, изјавио је данас председник те општине Радослав Марјановић и најавио да ће међу приоритетима новог општинског руководства бити и да та централна београдска општина коначно добије е-Управу.

"Анализом смо већ у првих неколико недеља добили потврду свега онога што смо говорили када смо критиковали бившу општинску власт да је огроман новац, 1,7 милиона евра, завршио у различитим агенцијама преко којих су плаћани  функционери Драгана Ђиласа да би ишли на протесте, насилне акције...", рекао је Марјановић Танјугу и додао да су у општину позвали Државну ревизорску институцију и буџетску инспекцију.

Наводи да је сваки пети динар из буџета сваке године одлазио на те људе, а не на грађане, што показује да је општина била подређена интересима Ђиласа.

"То је толико новца да је свака стамбена заједница, улаз, могао да добије најмање 1.000 евра да се нешто уради и среди", рекао је Марјановић и напоменуо да је тај новац отишао на функционере, активисте, различите људе ангажоване да би писали одређене текстове по медијима.

Како каже, управо такав начин располагања општинским новцем говори о бахатости и нестручности претходног руководства.

ДРИ и буџетска инспекција, како наводи, треба да погледају све папире и изађу са комплетним извештајем шта је затечено.

Марјановић је рекао да као нови председник може да обећа да ће општина новац трошити одговорно, транспарентно за програме и пројекте намењене грађанима.

Имајући у виду да је са новцем којим је општина имала могло много више да се уради, Марјановић каже да се ту управо види образац политике Драгана Ђиласа који је Београду оставио дуг од 1,2 милијаде евра, јавна предузећа довео у тешку ситуацију, а СЦ "Милан Гале Мушкатировић" оставио преко милион евра дуга и општину где за запослене нема новца за плате за август и септембру.

Све то говори најбоље да је то образац Ђиласове политике и начин како би било да се врати на власт, рекао је Марјановић.

На првом месту, истиче, желимо да у општину уведемо е-Управу, јер је срамота да централна београдска општина на почетку 21.века није у систему као све остале општине у Србији.

План је да направимо услужни центар да би грађани могли што боље, брже и ефикасније заврше обавезе и сениор центар као тачку окупљања свих староградских пензионера, казао је Марјановић.

 

 

 

Извор: Танјуг