Вести

МАЛИ: ОД ДАНАС ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА ПО 10.000 ДИНАРА

Здравствени радници добиће данас по 10.000 динара једнократне новчане помоћи, што је наставак континуиране подршке здравственим радницима, али и начин да им држава још једном захвали за све што чине за своју земљу и грађане, најавио је министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали. Додао је и да ноћас у поноћ почиње пријава младих од 16 до 29 година за државну помоћ од 100 евра у динарској противвредности.

Мали је рекао да ће здравствени радници у Србији, њих 122.462, добити новчану помоћ у износу од по 10.000 динара.

"Реч је о здравственим радницима који су запослени у здравственом систему, у војно-здравственим установама, у заводима за извршење кривичних санкција, установама социјалне заштите чији се рад финансира средствима из буџета, Заводу за спорт, Заводу за здравствену заштиту радника Железница Србије", рекао је Мали. 

Додао је да ноћас у поноћ почиње и пријава младих од 16 до 29 година за државну помоћ од 100 евра у динарској противвредности.

"Ноћас у поноћ крећемо са пријавама за 100 евра за све младе од навршених 16 до навршених 29 година", најавио је Мали, рекавши и да пријава за 100 евра државне помоћи траје до 30. јануара. 

Пријава се врши електронски, преко портала Управе за трезор, а Мали је рекао да је процес пријављивања једноставан.

"Број личне карте, ЈМБГ и из опадајућег менија бирате банку у коју желите да вам се уплати тај новац. Ако немате рачун у банци бирате само банку, а ми ћемо наменски рачун отворити у тој банци за вас и након тога када држава исплати 100 евра са личном картом, својим документом одете и подигнете тај новац", рекао је Мали.

Како је рекао, новац ће бити исплаћен 1, 2. и 3. фебруара.

"Ми ћемо већ од 1. фебруара кренути у исплату 100 евра на рачуне свих оних који су се за ову помоћ пријавили", рекао је Мали. 

Додао је и да ће сви пензионери у фебруару добити по 20.000 динара новчане подршке.

"За нас су све ове мере веома важне јер су мере које подстичу потрошњу, мере које подстичу економску активност. Наравно нисмо заборавили ни наше најстарије суграђане - као и што смо обећали, 10. фебруара на рачуне свих пензионера лећи ће 20.000 динара", навео је Мали.

 

Мали: Изађите на референдум, заокружите ДА

Мали је најавио да ће изаћи на референдум о изменама Устава Србије и позвао све грађане да у недељу 16. јануара изађу и на референдуму гласају "за".

"Апсолутно излазим на референдум и желим да позовем све грађане Србије да у недељу 16. јануара изађу на референдум, да гласају 'ЗА'. Дакле, гласамо за промене у области владавине права, за самостално тужилаштво, за независно судство", рекао је Мали.

 

 

 

Извор: РТС