Вести

ЛОНЧАР: СРБИ ПОКАЗАЛИ ДА ВЕРУЈУ СРПСКОЈ ЛИСТИ И ВУЧИЋУ

Министар здравља Златибор Лончар рекао је, коментаришући резултате Српске листе на изборима на Косову и Метохији, да су Срби показали коме верују - Српској листи и председнику Александру Вучићу.

"Поред свих препрека и намера које су постојале да ово не успе добили смо резултат за који не знам да ли је постојао до сада. Људи су крајње јединствено и транспаретно рекли коме верују, а верују Српској листи и Александру Вучићу. Било је много проблема и препрека са свих страна", рекао је Лончар.

Коментаришући оне који су "све урадили у договору са Албанцима", Лончар каже да су њима грађани рекли шта мисле о њима на овим изборима и више немају легитимитет да постављају питање Косова.

"Имамо новог преговарача од Трампа и то је наша шанса, у питању су прагматични људи", уверен је Лончар.

Када је реч о председнику Вучићу, Лончар каже да зна како изгледа када други оспоравају нечији рад.

"Имате човека који је наследио Србију пред банкротом и подигао лествицу на такав ниво. Видели смо резултате избора и више не видим разлог за полемику", сматра Лончар.

Када је реч о проблемима здравствених установа, Лончар каже да ће видети шта је још неопходно да се уради да би се поправиле ствари.

"Располажемо добрим капацитетима и унапредили смо здравствену услугу. Када смо дошли на власт, затекли смо домове здравља у којима врата и прозори нису могли да се затворе", додао је министар здравља.

Разуме да има много проблема али истиче да има много задовољних грађана који поздрављају рад министарства.

"Постоје пацијенти који су увек критички настројени али онда сретнете човека који каже да би све дао за људе у здравству. То нису намештене ствари. Ја увек радим за тог једног грађанина који хвали наш рад. Грађани се жале да дуго чекају али имате пример Енглеске у којој су листе чекања код лекара три до четири пута веће него у Србији", закључио је Лончар.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи