Вести

ЈОВИЧИЋ: ВУЧИЋ ЈЕ У ВАШИНГТОНУ ОДРЖАО ЛЕКЦИЈУ ИЗ ДИПЛОМАТИЈЕ

По ко зна који пут сведоци смо оркестриране хајке од стране дела опозиције предвођене пропалим политичарима из прошлости, која је усмерена против председника Србије Александра Вучића, после његове бриљантне дипломатске утакмице у Вашингтону, рекао је члан Председништва Српске напредне странке Александар Јовичић.

Ђилас, Тадић, Јеремић и њихови тајкуни и медији, заједно са политичарима и медијима у Приштини и делом хрватских проусташких медија и организација, нападају споразум који је у име српске делегације потписао председник Србије Александар Вучић. То је заправо најбољи доказ да је вашингтонски споразум документ којим је Вучић подигао Србију за још једну лествицу на међународној позицији, а њима срушио куле од лажи и илузија да ће се десити признање независности Косова.

Лекцијом из дипломатије и патриотизма коју је председник Вучић одржао у Белој кући, Ђиласу и његовим тајкунима, избијен је из руку последњи адут и сада буквално немају где осим да хистерично нападају све што је везано за посету Вашингтону, не би ли умањили Вучићев успех.

Док су Ђилас, Јеремић и Тадић владали Србијом, највећи заговорник и промотер Косовске независности биле су САД, а они нису урадили ништа да се то промени. А и зашто би било шта мењали и тиме угрожавали своје позиције, јер најважније је било пунити приватне рачуне и рачуне фирми њихових тајкуна. Најважније је било гомилати богатство, а борба за лични профит била је испред сваке друге, дипломатске и борбе за националне интересе.

Данас, када је својом политиком Александар Вучић, од најјаче светске силе, која је инсистирала на албанској независности, направио партнера који равноправно са једном малом Србијом разговара у Белој кући, без уцена и ултиматума, тзв. опозициони лидери, не бирају средства да тај успех дезавуишу, не размишљајући о последицама по српски народ на Космету и углед Србије у свету.

Да имају и мало морала и људске части Вук Јеремић, Борис Тадић и Драган Ђилас требало би да се извину грађанима Србије, јер су они главни и искључиви кривци за дипломатске, па и економске губитке везане за Косово. Да се извину за све своје дилетантске потезе, од негативног мишљења Међународног суда правде у Хагу које је Србија добила захваљујући њима до укидања административних прелаза на Јарињу.

Последњи који имају права да држе лекцију о Косову било коме, а понајмање Александру Вучићу су они.

Председник Србије још једном је оправдао поверење које му је дала већина грађана Србије и учинио нас поносним, јер смо у најмоћнијој згради на свету, Белој кући, дочекани као равноправни, достојанствени балкански лидери и партнери САД.

 

 

 

Извор: Танјуг