Вести

ЈОКСИМОВИЋ: НЕ ПРОТЕСТУЈУ ГРАЂАНИ, ВЕЋ ПОЛИТИЧКИ АКТЕРИ

Не протестују пред РТС-ом грађани, већ делови опозиције, која нарушава и узурпира право медија, уз то и јавног сервиса, да раде свој посао, поручује министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, Тањи Фајон.

Јоксимовић је тако одговорила на питање како види коментар Тање Фајон на блокаду РТС-а, да грађани имају право да изађу на демонстрације, а новинари право да раде слободно и професионално.

"Ако је слобода медија једно од најважнијих постулата слободне и модерне европске демократије, а јесте, онда се чудим да европска посланица Фајон, која иначе наглашава да је управо слобода медија кључна за владавину права, блокаду РТС-а од стране политичких актера и субјеката политичког живота види једино као слободу грађана да протестују", рекла је Јоксимовић.

Нису то, додала је Јоксимовић, обични грађани, већ делови опозиције која нарушава и узурпира право медија, и уз то јавног сервиса, да ради свој посао.

Дакле, како је навела, ако медијатори из ЕП желе да имају кредибилитет, онда морају да се држе темељних вредности објективности и истих аршина када бране слободу медија, а не да је релативизују када су у питању делови опозиције у Србији.

"То имплицира пристрасност и доводи у питање њихов кредибилитет", закључила је Јоксимовић.

 

Извор: Танјуг