Вести

Јеремић и Марковић: Цео Ђиласов мандат једна велика афера

Члан Градског одбора Београд Српске напредне странке Владан Јеремић и народни посланик СНС-а у Скупштини Србије Александар Марковић упитали су данас Ђиласа да ли је политика то што његове присталице покушавају да спрече председника Вучића да уђе у студио РТС-а, када јуре Горана Весића са намером да га линчују, да ли је политика стављање кесе човеку на главу и премлаћивање свакога ко не мисли као Ђилас, Јеремић, Бастаћ и Обрадовић.

„26 година је исувише дуг период да уколико је неко желео да се бави решавањем кључних проблема, да је то могао и да учини, управо толико година је Демократска странка одлучивала како ће грађани општине Звездара живети“, рекао је Јеремић, и додао да су за њих постојали грађани првог и другог реда.

Он је навео да је већи део општине Звездара био без адекватне инфраструктуре, као што су Мали Мокри Луг, Велики Мокри Луг, Миријево и отуда не треба да чуди што су грађани препознали на претходним изборима, а и потврдиће на наредним каква је била власт Демократске странке.

„Ми смо одговорна власт која на рационалан начин троши средства из буџета тако што су резултати нашег рада видиљиви“, рекао је Јеремић и додао да се ових дана решава вишегодишњи комунални проблем, а тиче се изливања канализације у Босанској улици за који је издвојено четири милиона динара средстава из општинског буџета.

Јеремић је напоменуо да је пример како је Ђилас водио рачуна о нама вртић „Облачак“ који је отворен 2012. године,  за време изборне кампање, а 300 деце остављено без водоводне и канализационе мреже.

„Одговорна власт предвођена Српском напредном странком је прошле године решила један проблем, вртић је прикључен на водоводну мрежу, а за десетак дана крећу радови на изградњи канализационе мреже, биће обухваћен и вртић „Облачак“, и на тај начин ћемо показати како водимо рачуна о будућим генерацијама,“ истакао је Јеремић.

Александар Марковић је подсетио да је дуг града Београда премашио 1,2 милијарде евра, као и на афере које су обележиле власт Драгана Ђиласа, као што су Булевар краља Александра, Пазл град, вишемилионске афере око подземних контејнера, афере набавке аутобуса и трамваја.

„Слободно можемо да кажемо да је цео Ђиласов мандат једна велика афера“, истакао је Марковић и додао да је то период када су грађани нагло сиромашили, а када је Ђилас стекао имовину енормних размера.

Марковић је упитао Ђиласа како је од 74.000 евра дошао до богатства од 25 милиона евра, ако узмемо у обзир да је у том периоду обављао искључиво јавне функције.

„Када је стање јавних финансија стабилно, када има новца у државном буџету, сада би да се врате на власт и наставе са личним богаћењем, иако су свесни да немају подршку грађана, па прибегавају свакодневном насиљу по Београду“, закључили су Јеремић и Марковић.

 

 

Извор: Танјуг