Вести

ИВКОВИЋ: НЕКИ ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ ПОНАШАЈУ СЕ КРАЈЊЕ ИРАЦИОНАЛНО И ИНФАНТИЛНО

Члан Председништва Српске напредне странке и државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић поново се нашла на мети бруталних напада и претњи силовањем које су јој упутили припадници Савеза за Србију.

Биљана Поповић Ивковић је поручила да је свесна да су ти људи спремни на све, и истакла да није уплашена и открила како преживљава све чему је претходних дана изложена.

Њихови оркестрирани напади осликавају степен нервозе која их обузима. Симптоматично је да се све то дешава непосредно након тога што њихове „претње“ бојкотом избора нису наишле на добар одзив представника парламента ЕУ.

Неки из опозиције, а пре свега мислим на Савез за Србију, понашају се крајње ирационално и инфантилно. Подсетићу вас на недавну кампању индуковања негативног мњења поводом отварања ауто-пута „Милош Велики“. Нама из света стижу признања зато што подижемо инфраструктуру Србије, а самим тим и Европе, а они твитују прозивке типа да ли је "Милош Велики" или није и ако јесте, зашто јесте. То је само једна страна њиховог лудила.

Оно што је забрињавајуће је то што се перманентно пласира дискурс омаловажавања, вређања и претњи. Али те „Твитер мушкарчине“ на тај начин више говоре о себи него о мени.

* Како реагују чланови ваше породице на све што вам се последњих дана дешава?

- Жао ми је што морају да се суочавају са тим одвратностима. Жао ми је што моје дете мора рано да се суочава са тим да постоје неки људи који су спремни да буду толико брутални и безочни у покушајима да неког понизе и увреде.

* Да ли сте уплашени?

- Ти људи су спремни на све, али немам право да се плашим или да одустанем од тога да оголим крајње намере лидера СзС-а, поготово Драгана Ђиласа, милијардера који је обављајући најважније државне функције са својим фирмама „ждрао“ државна предузећа и остварио промет од 60 милијарди динара. Пословао је са РТС-ом, „Телекомом“, био монополиста и сви који имају и мало политичког памћења знају да су њихови крајњи циљеви фотеља и каса.

* И сам Драган Ђилас, један од лидера Савеза за Србију, помињао Вас је током једног телевизијског гостовања, како то коментаришете?

- То је само зато што сам упорна и истрајна у свом захтеву да објасни овом народу којом је то способношћу и магијом од 74.000 евра зараде у Чешкој дошао до 25 милиона евра само пријављене имовине. Човек који је лукративно синхронизовао своје позиције предузетника и маркетиншког мага са државним и градским функцијама мисли да може да прикрије своје трагове. Борићу се до краја да свако у Србији сазна ко је Драган Ђилас, шта је радио и шта намерава да ради. Србија мора да зна како су се куповале и продавале секунде, шта је било са ПКБ-ом и шта је све радио док је био на власти. Што ме више помиње, то је јасније да сам на правом путу.

* Зашто су жене углавном на мети напада опозиционара и шта би требало да се деси да се такве ствари више не дешавају на политичкој сцени у Србији?

- То је право питање за психологе и социологе. Претпостављам да се у позадини крију личне фрустрације тих људи. Неостварени као мушкарци, своје промашаје и свој јед пројектују на жене. Тако им је ваљда најлакше, можда су током одрастања усвојили модел понашања према којем им је најлакше да се искале на слабијима. Ми као друштво морамо дугорочно да радимо на томе да ти модели постану друштвено неприхватљиви. У друштву мора да постоји консензус о томе да је насиље над женама злочин који погађа све наше мајке, сестре и ћерке. Насиље је нешто што не сме да се толерише.

 

Насилници и лажови без идеје

* Да ли вас је неко од припадника опозиције звао да вам се извини?

- Пре свега, морам да вас исправим у једној ствари. Овде се не ради о опозицији, већ о једном делу опозиције. Они немају ни политику, ни идеју. Постоји једна група неконструктивних људи у опозиционом спектру политичке сцене која покушава да преузме монопол на опозициони статус. Они су насилници и лажови. Опструкцијом и бојкотом парламента су изгубили компас парламентарног политичког деловања, тако да покушавају да се оријентишу ка улици.

Призивају промену власти на улици. Њихово понашање и политичко деловање је уличарско. Од таквих људи нити ми се ко извинио, нити ја то очекујем.

 

 

 

Извор: Ало