Вести

ГЛИШИЋ: ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ ЈЕ НАЈВАЖНИЈИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић рекао је да је сигуран да председник Србије Александар Вучић неће урадити ништа што би земљу довело у нестабилност и сукобе.

"Видимо борбу некога ко има поверење грађана да сачува државу, мир, развојну шансу коју смо добили и да се у периоду пред нама и даље развијамо. То неће бити лака борба, нити се може олако посматрати све што се дешава у свету, а то су околности које стварају додатни притисак", рекао је Глишић.

Додао је да Србија има лидера који разговара са најутицајнијим светским лидерима, што ствара прилику да глас Србије може да се чује.

"Принципи нису јача страна међународне заједнице, тако да територијални интегритет важи за неку земљу, али не и за Србију што само говори у каквом се положају налази руководство и не знам одакле председник црпи снагу да се бори за интересе ове државе, али видимо да се његов глас чује и уважава од најзначајнијих светских лидера", рекао је Глишић.

Додао је да очекује да ће резултат бити заштита нашег народа на Косову и Метохији и даљи економски развој који је назвао најважнијим националним интересом Србије.

Глишић није желео да опширније коментарише интервју функционера СНС-а Драгана Шормаза  за "Данас", само је рекао да су сви у странци одушевљени егзибиционистом који се обраћа странци и јавности преко медија који служе за сатанизацију и његовог председника и странке и Србије.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк