Вести

ЂУРИЋ: САВЕЗ ЗА СРБИЈУ БИ ДА УГРОЗИ И САМО ОДРЖАВАЊЕ ИЗБОРА

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић оценио је да представници опозиционог Савеза за Србију "без стида" показују да би желели да угрозе и само одржавање избора, као основног облика демократског изражавања народне воље, тврдећи да су сви и све криви због тога што на њима не могу да победе.

Ђурић је тако реаговао на изјаву једног од лидера СзС-а Вука Јеремића поводом треће рунде дијалога власти и опозиције уз посредовање Европског парламента који је, како су пренели поједини медији, рекао да се председник Србије Александар Вучић "цењка" са европским парламентарцима око избора и броја чланова РЕМ-а.

Ђурић је оценио да су управо Јеремић и Драган Ђилас највећи изазов за демократију у Србији и да својим понашањем свакодневно угрожавају неке од фундаменталних слобода у Србији.

"Угрожавају слободу говора и извештавања медија, слободу кретања грађана и новинара запослених у редакцијама које не прихватају њихов диктат", наводи Ђурић.

Ђурић представницима СзС-а поручује да се помире са чињеницом да њихов проблем нису ни медији, ни изборни услови, за које каже да су неупоредиво бољи него у време док су они били на власти.

"Ваш су проблем, господо, прљаве биографије, џепови пуни новца грађана Србије и страних донатора (катарске паре), за које месецима, практично годинама, одбијате да кажете порекло и намену", навео је Ђурић.

Оцењује да представници СзС-а немају никакву визију ни политику осим оне која се, додао је, своди на арогантно стотину пута поновљену реч "дај, дај, дај..."

"Учините нешто добро и за ваше странке и за демократију у Србији, ако вам је до ње стало. Повуците се коначно и дајте шансу другима да представљају интерес и став све мањег броја грађана окупљених око ваше политичке опције", закључио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг