Вести

ЂУРИЋ: ХИСТЕРИЈА ОКО РАЧКА ЗАПОЧЕТА ПРЕСУДОМ ТОДОСИЈЕВИЋУ

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је како ми све време причамо о будућности, о томе како да се направе нормални односи између Срба и Албанаца, како да се окрене нови лист, а они све време покушавају да точак историје врате у прошлост, у 1998. и 1999. годину, када су били "велики команданти" у нашем народу по злу запамћени.

Како истиче, није Србија започела целу кампању око Рачка, све је започето осудом Ивана Тодосијевића, председника у општини Звечан.

"Човек је осуђен на две године затвора, јер се на годишњицу НАТО агресије на нашу земљу, пред својим Звечаницима, усудио да каже "извините људи, то пре 20 година је била агресија на нашу земљу". Та агресија је имала лажни повод у виду Рачка, он чак није рекао да ли је тамо био масакр, већ да је то био лажни повод за агресију на нашу земљу и рекао је да је ОВК била терористичка организација и он је за све то осуђен", истакао је Ђурић.

Како је указао, једино се председник Александар Вучић усудио да се томе супротстави.

"Вучић је једини изашао и јавно рекао да није нормално да српског политичког представника због мишљења о нечему што је било пре 20 година хапсе", рекао је директор канцеларије за КиМ.

Како је подвукао, он није први и једини рекао да је Рачак лажни повод за агресију на нашу земљу, подсетивши да је Хелена Ранта, шефица финских патолога, говорила о томе како ју је Вилијам Вокер терао на најбруталнији начин да се изјасни о томе и она је рекла да није било тако.

"Случај Рачак је био искоришћен као лажни повод за бомбардовање. Председник Вучић је говорио о томе и онда је уследио један цунами хистеричних реакција албанских политичара, на које су се, морам да кажем, надовезале и реакције појединих страних "амбасада" у Приштини", рекао је Ђурић, указавши на лицемерје албанских политичара.

Говорећи о понашању припадника дела опозиције, Ђурић је истакао да оно што је он приметио јесте фундаментално непоштовање државних институција Србије од стране СзС.

"Када то кажем мислим и на непоштовање према владавини права. Покушали су да блокирају јуче јавни сервис. Нисам ни ја као грађанин задовољан програмом јавног сервиса, али ви сте господо када сте били на власти бирали то руководство, друга ствар, ко сте ви да говорите о било чему? У време ваше власти да ли је могао да се чује критички тон о било чему на јавном сервису?", запитао се Ђурић, подсетивши да је супруга Вука Јеремића била на јавном сервису уредница дневника у време док је он био министар спољних послова.

"И они нама нешто говоре о слободи медија и владавини права", нагласио је Ђурић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк