Вести

ЂУКАНОВИЋ: БОРИЋЕМО СЕ ДА КОСОВО НЕМА ПРЕРОГАТИВЕ ДРЖАВЕ

Све је добро док нема рата и док се утакмица игра за зеленим столом, оцењује договор о таблицама постигнут у Бриселу члан Председништва Српске напредне странке Владимир Ђукановић.

"Тренутно је одложено издавање нових таблица, али КМ таблице остају и нико неће кажњавати и одузимати аутомобиле нашим људима са тим таблицама. Ово је Курти могао да прихвати и за викенд али је очигледно неко морао да му заврне уво", објашњава Ђукановић.

Ђукановић је рекао да смо ми спремни да разговарамо о свему али да се знају црвене линије.

"Косово не може да буде независна држава и не може у УН. Курти је кроз ову тему желео да наметне нешто чиме би се хвалио, али ово јесте затишје пред буру. Од Куртија можемо да очекујемо свашта. Сви даљи преговори са наше стране условљени су оснивањем Заједнице српских општина", наглашава Ђукановић.

Ђукановић подсећа да је, од када је ова гарнитура на власти, 25 држава повукло признање Косова као независне државе.

"Борићемо се да Косово нема било какве прерогативе државе. Нормализација односа за мене значи да људи нормално раде, да се нормално крећу а не да нас терају да признамо сецесију Косова. Наш једини начин да реинтегришемо косовске Албанце је да економски јачамо, да они сами то пожеле", рекао је Ђукановић.

 

 

 

Извор: РТС 1