Вести

ЂОРЂЕВИЋ: САРАДЊА МИНИСТАРСТВА И НВО ЗА БОЉИ ПОЛОЖАЈ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Национална организација особа са инвалидитетом (НООИС) и Српски филантропски форум почели су заједничку борбу за приступачност и унапређење положаја особа са инвалидитетом.

Договорена је стална координација активности Министарства и две организацијекоје су усмерене ка решавању проблема са којима се особе са инвалидитетом свакодневно суочавају.

Ђорђевић је рекао да је заједнички циљ остваривање бољег положаја особа са инвалидитетом у Србији и да Министарство у континуитету спроводи активности којима се унапређује положај особа са инвалидитетом.

"Сматрам да у Србији не треба да постоје никакве баријере за ову категорију становништва. Наставићемо да се залажемо за унапређење услова живота особа са инвалидитетом, њихово равноправно учешће у друштву и обезбеђивање једнаких могућности за напредак у сваком смислу", рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић истиче да особе са инвалидитетом морају да имају једнака права за напредак и равноправно учешће у друштву.

"Србија ће, водећи се таквом политиком, имати модерно друштво у ком не постоји дискриминација, а то и јесте циљ рада Владе Србије”, рекао је Ђорђевић.

Национални дан давања ове године, заједно с Министарством за рад које спроводи кампању под слоганом "Србија без баријера", настоји да допринесе решавању кључних проблема друштва.

Резултати свих активности које су Српски филантропски форум и Министарство реализовали биће представљени 9. октобра, када се обележава Национални дан давања, као и 3. децембра, на Међународни дан особа са инвалидитетом.

 

 

 

Извор: Танјуг