Вести

ЂОРЂЕВИЋ: МЛАДИМА У СРБИЈИ ОБЕЗБЕДИЋЕМО БОЉЕ УСЛОВЕ ЗА ЖИВОТ И РАД У СВОЈОЈ ЗЕМЉИ

"Обезбеђивање повољније климе за живот и рад младих људи у Републици Србији један је од циљева којем ће тежити у будућности државни врх", порука је са  данашње конференције за медије под називом "Дијалог са представницима Владе Републике Србије" која је одржана у Канцеларији за младе Града Београда.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић овом приликом истакао је да се ресор којим руководи активно залаже за унапређење положаја младих.

"Недавно смо покренули програм "Моја прва плата" који има за циљ да подстакне запошљавање младих и пружи подршку привреди у решавању проблема с недостатком кадрова. Програм ће омогућити да се 10.000 младих људи у Србији са средњим и високим образовањем, до навршених 30 година живота, без радног искуства, оспособи за самосталан рад на конкретним пословима. Ово је добра прилика за све њих да се позиционирају и наметну на тржишту рада", поручио је Ђорђевић.

Ђорђевић је истакао да су млади будућност Србије и да ће се на обезбеђивању повољније климе за њихов напредак активно радити и у наредном периоду.

"Пратећи политику председника Александра Вучића непрестано радимо на стварању бољих услова за живот и рад наших грађана. Отварање нових радних места и долазак инвеститора ће подстаћи нова запошљавања што је велика шанса младима да дођу до посла. Циљ нам је да обезбедимо још боље услове за њих да живе и раде у својој земљи и да оснивају породице, чему ће значајно допринети и Национална стратегија коју је донело Координационо тело за економске миграције", рекао је министар.

Ђорђевић је истакао да ће младе људе у будућности укључити у доношење закона кроз радне групе како би могли да дају свој став и мишљење на одређене теме које се тичу директно њих и утичу на њихов живот.

 

 

 

Извор: Танјуг