Вести

ЂOРЂЕВИЋ: БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ ЈЕ САДА ЛИЧНОМ ОДГОВОРНОШЋУ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, поручио је да сви треба да воде рачуна о свом здрављу и да га штите, а ако се заразе, морају да буду одговорни према другима и ураде све превенције да се зараза не би даље ширила.

"Мислим да се зараза и проширила даље јер су неки неодговорни дозволили себи да без обзира што су били заражени, из разних разлога, побуда, оправдања, изађу и присуствују одређеним догађајима, да се осећају комотно и да тиме угрозе животе других", рекао је Ђорђевић.

Они не схватају да на тај начин могу да угрозе и своје најближе, а поготово старије.

Ђорђевић је подсетио да је његово Министарство због велике бојазни за старе, геронтолошке центре затворило и да их није ни отварало нити укидало мере уведене још пре ванредног стања.

"Међутим, запосленима стално причамо да то што долазе и одлазе с посла, јесте наш највећи ризик да корона уђе у геронтолошке центре и да морају да воде рачуна и због корисника и својих породица да комуникацију сведу на минимум", рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је подсетио да ће кризни штаб од сутра поново почети свакодневно да извештава о ситуацији са корона вирусом у Србији, јер је битно да се подигне ниво свести грађана да је сада све на личној одговорности.

"После укидања ванредног стања бројеви заражених су пали, опустили смо се и сви смо имали очекивања да ће то у једном тренутку само од себе да нестане, међутим, можда је наша мала неодговорност и опуштање учинило да корона добије свој замах. Нажалост број заражених и умрлих се повећава, и ми смо као Влада морали да донесемо неке мере да бисмо спашавали животе", рекао је Ђорђевић.

 

 

 

Извор: Танјуг