Вести

БРНАБИЋ: ВЛАДА ОСТАЈЕ ПОСВЕЋЕНА ЕВРОПСКИМ ИНТЕГРАЦИЈАМА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је да Влада Србије остаје у потпуности посвећена европским интеграцијама и нагласила да је то оно што је у највећем и најбољем интересу грађана Србије и српске привреде.

Брнабић је након састанка са амбасадорима земаља чланица ЕУ рекла да се данас разговарало о три основне теме - дијалогу Београда и Приштине, усаглашености спољне политике Србије са ЕУ и реформама, од којих је најважнија она у области владавине права.

Брнабић је рекла да постигнут споразум у вези таблица даје додатно време мира и стабилности.

Истиче да је Србија за то да се дијалог и разговори наставе.

"Боље да имамо разговоре хиљаду година, него конфликт један дан. Мир је најважнији и ми ћемо се и даље залагати за дијалог, разговоре, како бисмо сачували мир и стабилност", рекла је Брнабић.

Када је реч о усаглашености са спољном политиком, Брнабић је рекла да је та тема увек комплексна.

"Имамо одређена неслагања, али имамо и добар разговор у вези са тим, размену аргумената и за сада прилично разумевање. Србија ће наставити да се постепено усклађује и да европске вредности заједно промовишемо. Ми смо посвећени чланству у ЕУ и мислимо да је Унија најбоље место за наше грађане и привреду", навела је Брнабић.

Брнабић је рекла да је разговарано о томе да се имплементирају закони у складу са променом устава и то до краја првог квартала следеће године.

"То иде добро и верујем да неће бити већих проблема. Влада ће урадити свој део посла на време", наводи Брнабић.

Истиче да је важна тема и слобода медија и пуна имплементација медијске стратегије и свих медијских закона.

Брнабић је рекла да ће заједно са медијским удружењима радити и на томе и замолила је да се и то заврши у најкраћем року, односно до краја првог квартала 2023. године.

Како каже, данас је разговарано и о борби против корупције и имплементацији ГРЕЦО препорука.

"Трудићемо се да обезбедимо пуну транспарентност и да поновимо оно што смо урадили да имплементирамо све ГРЕЦО препоруке", навела је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг