Вести

БРНАБИЋ: СРБИЈА ИМА НАЈБОЉУ ПОСЛОВНУ КЛИМУ У ОКРУЖЕЊУ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са председником Конфиндустрије Србије Патрицијом Деи Тосом о пословању италијанских компанија и пословној клими у Србији, њиховим новим улагањима и проширивањима постојећих  инвестиција у нашу земљу.

Брнабић указала је на изузетно добре билатералне односе и додала да је у овако изазовним временима од изузетног значаја обележавање нових инвестиција или проширивање постојећих, о којима је било речи на састанку у Влади Србије.

Извршни директор "Iwis" компаније Лучано Масер је у разговору са Брнабић посебно нагласио да Србија има најбољу пословну климу у окружењу и тако најавио вишемилионску инвестицију у Кањижи и отварање новог погона крајем године.

Ова инвестиција ће омогућити отварање нових радних места.

Брнабић је поручила да је Влада Србије спремна да у потпуности изађе у сусрет како компанијама из Италије које већ послују у нашој земљи, тако и потенцијалним инвеститорима и да им у обезбеђивању најбољих услова за пословање у овом делу Европе стоје на располагању Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије.

Такође, нагласила је Брнабић, сви проблеми са којима се сусрећу компаније из  Конфиндустрије биће решавани у ходу, а Привредна комора Србије (ПКС)  је адреса којој могу да се обрате.

Представници Конфиндустрије Србије и Конфиндустрије Италије пренели су Брнабић да је Србија, без обзира на, како су рекли тешка времена, поуздан партнер у обезбеђивању сигурних и поузданих услова пословања, уз обострано поштовање.

Представништво Конфедерације италијанске индустрије у Србији основано је 2012. године и данас окупља 160 реномираних италијанских компанија које послују у Србији и веома је значајан чинилац у јачању привредних и друштвених веза између двеју земаља.

Конфиндустрија Србија је врло активна на плану покретања или подршке иницијативама привредне сарадње и својим члановима пружа оперативну подршку у остваривању сарадње са српским пословним партнерима.

 

 

 

Извор: Танјуг