Вести

БРНАБИЋ: КАРИКАТУРА У НИН-У ПРИМЕР БЕШЧАШЋА И НЕДОСТАТКА ЕМПАТИЈЕ ЗА СТРАДАЛЕ

Брнабић је данас у Крагујевцу изјавила да карикатура у НИН-у у којој се председник Републике Србије Александар Вучић изједначава са нацистичким вођом представља пример бешчашћа, релативизацију најгрубљих нацистичких злочина, али и недостатак емпатије за многе народе, не само српски.

Брнабић је нагласила да је најбоље место да коментарише поруку карикатуре управо Крагујевац, град који је највише пропатио од и током нацистичке окупације. 

"Ви желите да кажете да су то Александар Вучић и Српска напредна странка, то је ваша карикатура и ваш однос према политичким неистомишљеницима", рекла је Брнабић на питање новинара да прокоментарише карикатуру у НИН-у, на којој је председник Вучић представљен као нацистички вођа.

"То је пример бешчашћа, релативизације најгрубљих злочина, пример како немате емпатију за читав наш народ и за друге народе, Јевреје, Роме који су тада пропатили као никада", рекла је Брнабић.

"Сада изједначавате Александра Вучића са нацистичким вођом а непуних седам дана сте нас из Српске напредне странке изједначавали као и све они који верују да Александар Вучић и Српска напредна странка не раде тако лош посао за нашу земљу, са фашистичким фалангама и Мусолинијевим фашистима", рекла је Брнабић.

Брнабић је нагласила да такав начин комуникације треба да буде на част онима који то подржавају, а тврде да се боре против насиља.

Брнабић је додала да зато жели само да замоли за минимум, минимум људског достојанства и поштовања према најстрашнијим злочинима које је ова земља видела па и Крагујевац.

Немојте да пљујете и релативизујете злочине тих џелата, рекла је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг