Саопштења

Марковић: Двери не знају основно о изборном процесу

Кад ти је председник покрета апсолутни шампион по секундама лажи у јату Драгана Ђиласа, онда као потпредседник Двери изгледа не мораш да знаш ни основно о изборном процесу.

Знате, Миловане Јаковљевићу, нисте ви то изгледа најбоље разумели, те сте у два најобичнија позива за гласање замало пронашли и коке носиље Маринике Тепић из Моровића. Бошку Обрадовићу свакако није у интересу да вам објасни да блистате у незнању.

Ал’ ево да пробамо да вам објаснимо зашто два различита редна броја на два гласачка листића, за која самоуверено рекосте да показују да Српска напредна странка спрема крађу гласова.

За почетак, Миловане Јаковљевићу, када имате изборе за народне посланике и изборе за одборнике скупштине општине као бирач добијете два позива -  један за једне, други за друге. И гле чуда имате један бирачки списак да можете да гласате за републичку, а други списак за локалну листу. И ето, чуда великога, може да се деси и да имате на њима различите бројеве. „Опростите нам“ што су, на пример, у тим списковима и интерно расељени са Косова и Метохије који могу и у Београду гласати на републичким изборима.

Пошто смо вам ту основну „мистерију“ решили, мислим да би био ред да прекинете да лажете. Додуше, нисте још досегли распоне доказаних лажи свог председника Обрадовића попут масовног насељавања Београда и Лучана за локалне изборе све до оне скорашње зване нестало два милиона бирача у Србији.

Те да вам унапред „откријем“ и да је данас бирачки списак у Србији никад транспарентнији и уређенији, да су пред нама демократски избори, на којима ће, за разлику од времена вашег Драгана Ђиласа, сваки бирач моћи да оде и провери и да ли је неко злуопотребио његово бирачко право.

 

 

Народни посланик и члан Главног одбора Српске напредне странке

Александар Марковић