Саопштења

Марјановић: Једино што би Бастаћ да сачува су фотеље

Једино што на базену „Милан Гале Мушкатировић“ хоће да сачува одлазећи председник општине Стари град Марко Бастаћ  јесу фотеље, функције и привилегије за његове бахате кумове и многобројну родбину коју је запослио на базену, као и прилику да настави да троши десетине милиона динара на маркетиншке агенције које израду логоа наплаћују у милионским износима.

Подсећам јавност да Спортско рекреативни центар „Милан Гале Мушкатировић“ годинама послује са огромним губицима па су дугови базена за воду, струју и грејање нарасли на више од милион евра за шта је одговорно бахато, неспособно и корумпирано руководство општине Стари град које се уместо решавања тог огромног и горућег проблема месецима бавило демолирањем градилишта, чупањем саобраћајних знакова и заустављањем уређења Београда.

О каквим се злоупотребама ради најбоље говори и чињеница да је општина дозволила да се заложи имовина базена, која иначе није општинска  својина, зарад добијања кредита од 50 милиона динара којим је требао да се отплати део огромног дуга, међутим тај новац је потрошен на сумњиве јавне набавке и плаћање маркетиншких агенција које су ангажовали најближи сарадници председника општине.

Захваљујући политици Марка Бастаћа спортски центар је константно пропадао, није имао никакав план улагања и развоја и претворен је у трећеразредни комерцијални објекат који заобилазе велика спортска такмичења и коме прети потпуни финансијски колапс.

О свему овоме је на последњој седници Скупштине града Београда могао да расправља и одлазећи директор базена Душан Раичковић, који је и градски одборник, али се базена сетио тек када је увидео да ће остати без директорске фотеље. Ова чињеница је најбољи показатељ да је комплетно руководство Старог града баш било брига за будућност базена и да их једино занимају њихове функције, комбинације и привилегије.

Као што смо увели финансијски ред и спасли од пропадања градска јавна предузећа, која је уништио и задужио Бастаћев ментор Драган Ђилас, тако ћемо и сачувати од пропадања Спортско рекреативни центар „Милан Гале Мушкатировић“ и учинити га успешним на задовољство како грађана Старог града тако и свих осталих Београђана.

 

 

Заменик шефа одборничке групе СНС-а у Скупштини града Београда

Радослав Марјановић