Саопштења

ГРАДСКА ВЛАСТ УЛАЖЕ МНОГО ВИШЕ НЕГО ШТО ЈЕ ТО ЧИНИЛА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА

Градски одбор Београд Српске напредне странке подсећа грађане, а и младог Божовића, да је Демократска странка више од 10 година много више марила за џепове својих функционера, него за културу и Београђане.

        Демократска странка је за комерцијални концерт Мадоне одвојила преко 20 милиона динара, у ситуацији када су својом тајкунско-мафијашком политиком, градски буџет водили у амбис. Не сећамо се да је Божовић те 2009.године имао нешто против.

Ако Балша Божовић већ помиње манифестације важно је да зна да је за све манифестације, организоване 2015. године, било обезбеђено више новца, да су биле посећеније и квалитетнијег садржаја, него што је то био случај 2013. године, када је Демократска странка ведрила и облачила Београдом.

Истине ради, за Октобарски салон 2016. године, који господин Божовић помиње, биће одвојено 7,5 милиона више него што је то био случај 2013.г.

За најстарији фестивал-Фестивал документарног филма, ова градска власт је одвојила 17 милиона, док је за исту манифестацију ДС 2013. одвојио свега 6 милиона. Још један пример улагања у културу јесте БЕМУС, за чију организацију је намењено 18 милиона 2015., насупрот 2013.г. када је имао буџет од 12 милиона динара.  

Градска власт је 2013.г., на челу са ДС-ом, одвојила за ФЕСТ 46 милиона, док је ова године градска власт, издвојила 67 милиона динара.

На крају, ужа специјалност Демократске странке је намештање послова, то је оно по чему су остали упамћени. То је оно због чега су сва јавна предузећа, у њиховом мандату, пословала са губитком, због чега је дефицит у буџету био већи од 20%, због чега је Београд био пред банкротом.


Служба за информисање

Српскa напреднa странкa

Градски одбор Београд