Вести

НЕДИМОВИЋ: У 21. ВЕКУ НЕМА ВРЕМЕНА ЗА ЧЕКАЊЕ НА БОЉУ БУДУЋНОСТ

Први на листи "Александар Вучић - За нашу децу.", Бранислав Недимовић рекао је да СНС после избора треба да сачува чврстину и одлучност коју, како је рекао, беспрекорно показује од оснивања, али да је опредељење да се упркос успесима "тим" мора освежавати младим и енергичним људима.

"Када неко достигне свој максимум, врло брзо следи замор материјала, али и недостатак жара. Зато су промене важне на свим нивоима власти. У 21. веку нема времена за чекање на бољу будућност, она мора да наступи већ колико сутра", рекао је Недимовић.

Недимовић тако одговара на питање шта је оно што мисли да треба мењати у досадашњој политици, уз напомену да тим који жели да постигне више, упркос врхунским резултатима, мора стално да освежава екипу са енергичним, младим људима.

Зато су, по његовим речима, три четвртине младих међу првих 20 на листи "Александар Вучић - За нашу децу.".

Недимовић ову логику објашњава кроз пример фудбала, па подсећа да ако то ради на пример један Реал или Барселона, не види зашто то не би радила и Српска напредна странка.

А на питање шта не треба мењати у досадашњој политици СНС, Недимовић истиче да се напредњаци никада нису поколебали, јер су, како је рекао, водили политику у коју верују и иза које стоје, а то је политика рада, конкретних резултата и доследности у борби за бољи живот и стандард грађана.

"Зато не би требало мењати ни наш програм "Србија 2025" после избора, јер једино тако можемо да наставимо снажан економски напредак Србије који данас не спори ни једна озбиљнија међународна финансијска институција, напротив. Бити први у Европи по расту БДП усред највеће светске кризе и када је нешто на чему нам многи скидају капу", рекао је Недимовић.

Упитан како би по њему требало релаксирати односе у региону и на чему би Србија, односно влада требало да инсистира, Недимовић одговара да би ту могло да се примени и искуство из живота са комшијама, али указује да сви морају да буду посвећени тој идеји, или бар већина.

"Србија годинама шаље поруку добросуседства свима. Увек смо били спремни да помогнемо. Последњи такав случај сте видели за време ванредног стања и пандемије Корона вируса. Пружили смо помоћ свима и то од хране и лекова, до респиратора, маски, рукавица и друге заштитне опреме. То је једини начин да се врати вера у добре односе", сматра Недимовић.

Недимовић додаје да је други важан елемент економска сарадња, односно стварање јединственог тржишта које ће омогућити људима да раде и зараде.

"Када отворите границе, отворили сте и безброј могућности за ближе и боље односе", оцењује Недимовић.

Недимовић је, одговарајући на питања о економији, и на ком програму развоја ће се инсистирати, као и у којој привредној области види предности и могућности Србије, рекао да је Програм Србија 2025 идеалан модел за нови екомски скок државе.

"Дубоко верујем да ће 14 милијарди евра из тог програма које ћемо инвестирати у наредних 5 година, како у комплетну инфраструктуру, попут нових ауто-путева и брзих пруга, тако и у здравство, просвету и пољопривреду обезбедити далеко већи економски раст и животни стандард грађана", навео је Недимовић.

Зато ће, рекао је Недимовић, између осталог, почети и изградња потпуно новог ауто-пута Вожд Карађорђе који ће спојити централну и источну Србију, затим нових болница широм земље, школа, научно технолошких центара за иновације у привреди…

"Сасвим сам сигуран да ћемо на тај начин до краја 2025-те године достићи просечну плату у Србији од 900 евра и пензију од 440 евра. Економска лествица је високо постављена, али будите сигурни, једино са тимом Александра Вучића је и достижна", поручио је Недимовић.

 

 

 

Извор: Танјуг